banner564

Pozitif düşünelim

Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümü için gerçekçi ve makul çizgide yürüyeceklerini belirtti

Pozitif düşünelim
banner598
Özgül Gürkut MUTLUYAKALI
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs sorununun çözümü için gerçekçi ve makul çizgide yürüyeceklerini, Kıbrıs Türk tarafı dışındaki faktörler nedeniyle çözüm olmayacaksa, halkın değerlendirmesini yapıp gerekli adımları atacağını belirterek, “Ama bugün için olumlu gördüğümüz senaryoya yoğunlaşalım. Çünkü elde edilebilir, kaçırılması yazık olacak…” dedi. Yılsonuna kadarki 3 aylık sürede pozitif düşünülmesini ve davranılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Akıncı, eşitlik, güvenlik ve özgürlüğün garanti altına alınmayacağı bir çözümün Kıbrıs Türk halkının onaylayabileceği bir çözüm olamayacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Akıncı, 20 Eylül’de gittiği New York’tan dün öğleden sonra yurda döndü.

 “Ortada bir takvim var”
Cumhurbaşkanı Akıncı, şöyle konuştu:
“Aslında bu son derece yanıltıcıdır. Çünkü kim ne derse desin ortada bir takvim vardır ve bu takvim doğal olarak işlemeye de başlamıştır. Biz önümüzdeki süreci üç aşamalı olarak görüyoruz.
İlk aşaması muhtemelen 4 Ekim Salı sabahı başlayacak. 3 Ekim’de Meclisimizin  açılışı var ilk toplantıyı Cumhurbaşkanı’nın da katılımıyla yapar.
Büyük ihtimal Salı günü liderler görüşmesi yeniden başlayacak. Programımızı yapacağız ve 4 başlıkta geri kalan konuları halletme yönünde bir yoğunluk yaşayacağız.”

“Dönüşümlü başkanlıktan geri adım atmayacağız”
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta bir çözümde dönüşümlü başkanlığı Kıbrıs Türk tarafı olarak mutlaka görmek istediklerini vurgulayarak, bunu  siyasi eşitliğin önemli bir unsuru ve kararlara etkin katılım olarak gördüklerini; bu yoksa çapraz ağırlıklı oyun, ne de referandumun söz konusu olabileceğini söyledi.
Dönüşümlü başkanlıktan asla geri adım atmayacaklarını vurgulayan Akıncı, şu andaki temel görevlerinin 4 başlıktaki yakın pozisyonların halledilmesi olduğunu belirterek,  “Sorunlu konular 2017’ye de sarkabilir ancak önümüzdeki 3 ay, bu anlattığım formata yetecek bir zaman dilimidir, hep beraber yaşayalım görelim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473