banner564

“Rahat uyu kardeşim”

Eroğlu ile görüşen, Boğaz Şehitliği’ni ziyaret eden Demirel, Rauf Denktaş’ın mezarında dua okurken duygu dolu dakikalar yaşadı

“Rahat uyu kardeşim”
banner598
Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu ziyaret etti. KKTC’ye Pazar günü gelen Demirel, ilk ziyaretini dün Cumhurbaşkanlığı’na gerçekleştirdi. Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı'na gelişinde Demirel'i kapıda karşıladı. Cumhurbaşkanlığı Şeref Salonu’nda gerçekleşen Eroğlu ile Demirel görüşmesine, CTP-BG Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Ana muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de katıldı. Görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hazır bulundu.
Görüşmenin ardından, Eroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığı’nda Demirel onuruna verdiği yemeğe geçildi.


Demirel: Barış kolay bulunmuyor 
Eroğlu'nu ziyaretinde, basına açık bölümde konuşan Demirel, Kıbrıs Türk halkının bu topraklara sahip çıktığını, devletini kurduğunu, bugün burada 50 yıl önceki Kıbrıs'ın olmadığını vurgulayarak, Kıbrıs'ta yıllardır kalıcı ve adil bir siyasi çözüm arandığını, barışın kolay bulunmadığını belirterek, bu yüzden müzakerelerden ümidin kesilmemesini istedi. Demirel, Türkiye Cumhuriyeti devletine yaklaşık 50 yıl hizmet verdiğini, bu yarım asırlık sürede de Kıbrıs'ın hep ön planda olduğunu belirterek, Türkiye'nin ve Türk halkının Kıbrıslı Türk kardeşleriyle her zaman sevgi ve muhabbet içinde, Türkiye devletinin de her zaman KKTC'nin yanında olduğunu vurguladı. KKTC'nin bugünlerinin dünden daha iyi olduğunu, yarınlarının da bugünden daha iyi olması gerektiğini belirten Demirel, Kıbrıs'ta daimi barışı ve hep mutluluk, güven, barış içinde yaşayan bir halk istediğini kaydetti. Demirel, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir siyasi çözüm arandığına dikkat çekerek, Kıbrıs Türk halkının bugünlere büyük fedakarlıklarla geldiğini, demokrasisini, devletini oluşturduğunu belirtti.


Eroğlu:  Karşı tarafın beklentileri fazla…
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, Kıbrıs Türk tarafı olarak samimiyetle çözüm aradıklarını belirterek, dünyanın Kıbrıs'taki gerçekleri görmesi, Kıbrıs Türk halkının sergilediği barış yanlısı tutumuna destek vermesini ve müzakere masasında tarafsız olmasını istedi. Eroğlu, Demirel'in ziyaretinden onur ve mutluluk duyduklarını, ziyaretinin Türk halkına destek verdiğini belirterek, Demirel'in görevi süresince KKTC'nin hep yanında olduğunu ve gelişmesi için her zaman destek verdiğini vurguladı. Kıbrıs sorununu bir anlaşmayla sonuçlandırmanın samimi arzuları olduğunu vurgulayan Eroğlu, komşularının çok aşırı isteklerine rağmen BM ile samimi bir çalışma içine girdiklerini, Rum liderle de bu samimi ortamda farklılıkları yakınlaştırma yollarını arayacaklarını kaydetti. Eroğlu, bir anlaşmanın sadece kendilerine bağlı olmadığını, karşı tarafın beklentilerinin fazla olduğunu; bir anlaşma ihtiyacı içerisinde olmadıklarından da tanınmışlık ve AB üyeliklerini müzakere masasında zamana oynamak için çok iyi kullandıklarına dikkat çekti.

GKK’da Bozkurt karşıladı
Türkiye Cumhuriyeti 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, KKTC’deki temasları çerçevesinde Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın kabrini ve Boğaz Şehitliği’ni de ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İ. Akça ile birlikte Denktaş’ın kabrini ziyaret eden Demirel’i burada Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş karşıladı. Demirel’i Boğaz Şehitliği’nde ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral İlyas Bozkurt karşıladı.


Vatandaşlardan sevgi gösterisi...
TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın makam aracıyla, yoğun güvenlik ve sağlık önlemleri altında ilk önce Rauf Raif Denktaş’ın kabrini ziyaret eden Demirel burada vatandaşların ilgisiyle karşılaştı.
Bazı vatandaşlar Demirel’e kendini tanıtarak, elini öptü.


Denktaş’a dua okurken duygulandı
Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’a dua okurken duygulandığı gözlemlen Demirel, Denktaş’ın Anıt Özel Defteri’ne şunları yazdı:
“Ömrünün tümünü Kıbrıs halkının güvenliği, mutluluğu ve hür olması için harcayan, milletimin kahraman evladı Rauf Denktaş; seni seviyoruz.
Yerin Kıbrıs halkının ve milletimizin tümünün takdirkar gönlüdür. Allah Rahmet eylesin. Rahat uyu Aziz Kardeşim...”

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474