banner564

Rami’de marifet çok

34 gram uyuşturucunun ele geçirildiği operasyonda yakalanan Lübnanlının külotunda hassas terazi, gözlük kılıfında Hint keneviri bulundu

Rami’de marifet çok
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da, Rami Khalzaal isimli Lübnan uyruklu zanlının üzerinde uyuşturucu madde olduğuna dair ihbar alan Narkotik Şube ekipleri, önceki gece zanlının kiralık aracını tespit ederek takibe aldı. Zanlının kullanımındaki araç, Dörtyol Polis Karakolu önünde kıstırılarak durduruldu. Araç içerisinde yapılan aramada 1 buçuk gram “Hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirilirken, zanlının iç çamaşırında da uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi bulundu. Zanlının iç çamaşırından hassas terazi çıkması narkotiği bile şaşırttı. 
Arama yapmak için zanlının evine giden Narkotik Şube ekipleri, evde tespit ettiği diğer zanlı Sami Sameh Yosuef’in de üzerinde arama yaptı. Ekipler, Yousef’in pantolonunun sağ cebinde 1 gram ağırlığında “hintkeneviri” türü uyuşturucu madde ele geçirdi.
Evin salon kısmında, masa üzerinde bulunan siyah gözlük kılıfı içerisinde de ayrı ayrı kağıtlara sarılmış ve satışa hazır halde 4 buçuk gram uyuşturucu madde bulan Narkotik Şube ekipleri, her iki zanlıyı da gözaltına aldı.

27 gram daha uyuşturucu çıktı
Zanlılardan Rami Khalzaal’ın aracının durdurulduğu Dörtyol Polis Karakolu’nun öncesinde, zanlının polisi farkederek tasarrufunda bulundurduğu uyuşturucu maddeyi araçtan dışarı atma olasılığını da değerlendiren Narkotik polisleri, olay yerine yeniden giderek yaptığı detaylı arama yaptı. Ekipler, zanlının yakalandığı yerin 100 metre gerisinde bulunan viraj üzerinde, iki yolu ayıran refüjün içerisine atıl atılan 27 gram ağırlığında uyuşturucu maddeyi de ele geçirdi.

Mahkeme emri ile tutuklandılar
Gözaltına alınan her iki zanlı da dün tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde, Kıdemli Yargıç Ayşen Toroslu’nun huzuruna çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını ve uyuşturucu olduğuna inanılan maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderilerek analiz edileceğini belirterek, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Ayşen Toroslu, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların, 3’er gün süre polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2017, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474