banner564

Rapor sunuldu

Mülteci Hakları Derneği, Avrupa Komisyonu yetkilileriyle, sığınma politikaları, pratikleri ve göç akımları hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla bir görüşme yaptı

Rapor sunuldu
banner598
Mülteci Hakları Derneği (MHD), Avrupa Komisyonu yetkilileriyle, sığınma politikaları, pratikleri ve göç akımları hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla bir görüşme yaptı.  MHD’den yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek yetkilileri toplantıda, yerel bir sığınma mekanizmasının eksikliğine rağmen sığınmacı ve mültecilerin haklarını koruma çabalarından bahsederek, sığınmacı ve mültecilerin en temel haklarını kullanmalarının önünde engel bulunduğunu kaydetti.  Avrupa Komisyonu yetkililerine sunduğu raporda dernek, bölgede, özellikle Suriye’de devam eden çatışmalardan dolayı 2014 yılında Kıbrıs’a yönelik mülteci akımlarının belirgin artış gösterdiğine dikkat çekti. 
Dernek, MHD’nin 2014 yılında uluslararası insan hakları ve mülteci hukukuna aykırı olarak ülkeye girişlerine izin verilmeyen veya düzensiz giriş sebebiyle suçlu muamelesi gören 200’e yakın Suriyeliye destek sağladıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474