banner564

“Refah gelecek”

CTP Başkanı Erhürman, Kıbrıs’ta erken barışın herkesin çıkarına olduğunu söyledi

“Refah gelecek”
banner598
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP), “Yüreğin solunda, barışın yolunda” sloganıyla bir hafta sürecek 46’ıncı kuruluş yıldönümü etkinlikleri önceki gün akşam Lefkoşa’da gerçekleştirilen konferansla başladı.
“Kıbrıs, Türkiye ve Yunanistan Üçgeninde Bölgesel Barış Politikaları” konulu konferans YDÜ Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. 
Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansta; Yunanistan’dan Syriza Avrupa ve Dış İlişkiler Sekreteri Yiannis Bournous, Türkiye’den Akademisyen – Gazeteci Ahmet İnsel, AKEL’den Polit Büro Üyesi Tomazos Çelebis ve CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman konuşma yaptı.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, konuşmacılar, Cenevre görüşmeleri öncesi tarafların pozisyonundan ve barışın sağlayacağı kazanımlardan bahsetti. 
CTP Genel Başkanı Erhürman konuşmasında, Kıbrıs’ta barış ne kadar erken gelirse, her taraf için ekonomik çıkarların da o kadar hızlı geleceğini ve bölgede güvenliğin o kadar hızlı sağlanacağını söyledi. Erhürman, “Barış refahı da getirecektir. Bu yüzden barış, hemen şimdi” dedi.
Bölgesel açıdan bakıldığında da barış politikalarına en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini belirten Erhürman, “En realist olan şey barıştır. Yunanistan meseleye biraz daha barış politikaları ekseninde yaklaşmalı” ifadelerini kullandı.
Erhürman konuşmasında, Yunanistan’ın “garantörlükler kalkmalı” çıkışının sürece yardımcı olmadığının altını çizerek garantiler konusunun müzakereye açılmış olmasının önemli olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2016, 08:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473