banner564

Rekor ceza

MTG’nin çelik kasasını çalan ve içerisinde para da bulamayan İbrahim Lekesiz’e 4 yıl hapislik verildi

Rekor ceza
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 15 ile 16 Kasım 2016 tarihleri arasında, Mağusa Türk Gücü (MTG) Spor Kulübünün, başkan odasının camını kırarak içeri giren ve içerisinde bazı evrakların bulunduğu çelik kasayı çalan İbrahim Lekesiz, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanarak 4 yıl hapse mahkum edildi.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı, sanığın camı kırarak içeri girdiğini ve çelik kasayı  alarak olay yerinden uzaklaştığını anımsattı.
Esendağlı, olay için meşakkatli bir şekilde uğraşan sanığın,  konu suçu bir anda değil, planlı ve programlı şekilde işlediğinin aşikar olduğunu söyledi. 

Islah olmuyor
Sanığın 2009 ile 2016 yılları arasında 9 benzer sabıkasının bulunduğunu ve mahkeme tarafından mahkum edildiğini anımsatan Esendağlı, sanığın hapislik cezaları almasına rağmen ıslah olmadığını ve suç işlemeye devam ettiğini ifade etti. Sanığın son olarak yargıtay tarafından beraat ettirilmesinin ardından sadece 1 hafta sonra konu suçu işlediğini anlatan Esendağlı, sanığın hayatını düzene sokacağına yeniden suç işlediğini söyledi ve bu hususun da sanık aleyhine ağırlaştırıcı bir faktör olduğunu vurguladı.

7 yıla kadar hapislik cezası öngörülüyor
Yasa koyucunun sanığın işlemiş olduğu bina açma ve sirkat suçlarına 7 yıla kadar hapislik cezası öngördüğünü anlatan Esendağlı, konu suçların kişilerin huzur ve esenlik içerisinde yaşamlarını temelden sarstığını söyledi. 
   Konu suç türlerinin son zamanlarda yaygınlaştığına da vurgu yapan Esendağlı, konu suçlara hapislik dışında bir ceza verilemeyeceğini dile getirdi. Huzurlarındaki meseleyi titizlikle iceledikten sonra kamu yararını ön planda tutarak sanığa uzun süreli bir hapislik cezası takdir etmeyi uygun ve adil bulduklarını belirten Esendağlı, sanığı 4 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473