banner564

Resmi açıklama yok

Londra’da Fallon ile görüşen Rum Savunma Bakanı Fokaidis “İngiltere garantörlüğü sürdürme ısrarında değil”dedi

Resmi açıklama yok
banner598

Londra’da temaslarda bulunan ve Savunma Bakanı Michael Fallon ile görüşen  Rum Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, İngiltere’nin, Kıbrıs’taki garantörlüğü sürdürme konusunda ısrarlı olmadığını iddia etti.

   Alithia gazetesine göre Fokaidis, salı günü İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon ile yaptığı görüşmeyi çok “faydalı ve verimli” olarak niteledi.
    Görüşmede güvenlik konusunda iki ülkeyi ilgilendiren konuların ele alındığını belirten Fokaidis, terörün yükselişi, asimetrik yeni tehditler, mülteci krizi, Güney Kıbrıs’ın güvenlik, istikrar ve barış noktasında önemli roller oynatabileceği Doğu Akdeniz ve Ortadoğu’daki istikrarsızlığın artışı neticesinde oluşan yeni güvenlik alanındaki “yeni kışkırtmaları” konuştuklarını söyledi.
   Fokaidis, Güney Kıbrıs’ın hem bölgedeki komşular ve hem de özellikle İngiltere gibi önemli roller oynayan AB ülkeleriyle işbirliği koşulları oluşturmak istediğinden söz etti.
    Görüşmede garantiler konusuna da değinildiğini ifade eden Fokaidis, Fallon’a başta güvenlik ve garantiler olmak üzere Kıbrıs sorunuyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgiler verdiğini belirtti.
   1960 yılının anlayış ve koşullarını yansıtan bir sistemin muhafaza edilmesiyle geçmişe yapışık kalınacağı yönündeki tezlerini dile getirdiklerini anlatan Fokaidis, İngiliz tarafının da benzer bir sistemi muhafaza etmeye ya da yeniden üretmeye herhangi bir ilgisinin olmadığını savundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473