banner564

Resmi Gazetede yayımlandı

Bakanlar Kurulu, Telekomünikasyon Dairesi’ni özelleştirme programına aldı

Resmi Gazetede yayımlandı
banner598
 Birleşmiş Milletler Barış Gücü personeli ve Finans Direktörü Husein Moussa, KKTC’de “istenmeyen kişi” ilan edildi.
   Bakanlar Kurulu’nun Resmi Gazete’de yayımlanan 28 Şubat tarihli kararına göre, Lübnan uyruklu Husein Moussa, istenmeyen kişi “persona non grata” ilan edildi.
   Bakanlar Kurulu, Telekomünikasyon Dairesi’ni özelleştirme programına aldı. Dairenin günün teknolojik gelişimine paralel değişen ihtiyaçları karşılar duruma getirilerek geliştirilmesi, verimliğinin ve etkinliğinin artırılması amacıyla, Özelleştirme Yasası’nın 5’inci maddesi uyarınca ön rapor hazırlanacak.
Bakanlar Kurulu’nun 23 Şubat tarihli kararına göre ayrıca, gelir ortaklığı yöntemi ve pazarlık usulü ihale uygulanacak.

Sözleşmeli 5 hekim 
   Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık servislerinde hizmetlerine ihtiyaç duyulan 5 doktor, sözleşmeli statüde istihdam edildi.    Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Hüseyin Helvacı, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Filiz Akça, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Devrim Özgür Kuplay, Pratisyen Hekim Dr. İlker Sağıroğlu ve Pratisyen Hekim Dr. Gülen Ben Jemiaa, 1 yıl süreyle sözleşmeli statüde devlet hastanelerinde görev yapacak.
Bakanlar Kurulu’nun bir başka kararıyla ise halen sözleşmeli statüde görev yapan 7 doktorun sözleşmeleri ise bir yıl süreyle uzatıldı.

183 bin 200 TL’lik hizmet alındı
Bu arada Bakanlar Kurulu’nun bir başka kararıyla da, Sağlık servislerinde eksikliği hissedilen muhtelif branşlarda hizmetlerin aksamaması ve sürekliliği adına Ocak – Şubat 2017 devresi için 21 özel sağlık şirketinden 183 bin 200 TL tutarı karşılığında hizmet alınabilmesi hususunda Sağlık Bakanlığı’nın yetkili kılınmasını kararlaştırdı.

Kalkınma Bankası’ndan düzenleme
   Lefke’nin 6’ncı ilçe olmasının ardından, Kalkınma Bankası uygulamaları açısından kalkınmada öncelikli yörelerde değişikliğe gidildi. Bakanlar Kurulu’nun bu konuda 1994’teki kararı iptal edilerek kalkınmada birinci öncelikli ve ikinci öncelikli yöreler yeniden belirlendi.
   Buna göre kalkınmada birinci öncelikli yöreler “Karpaz yarımadası, İskele ilçesi, Güzelyurt ilçesi, Lefke ilçesi ve Geçitkale” olarak açıklandı.Kalkınmada ikinci öncelikli yöreler ise şöyle: “Kalkınmada birinci öncelikli yöre kapsamında belirlenen yerleşim birimleri dışında kalan tüm kırsal kesimler ve Gazimağusa’nın kapalı Maraş bölgesi, Üsler bölgesi yolu arasında kalan Maraş toprağı.”
   Bakanlar Kurulu kararında ayrıca Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kurulu’ndan ön izin ve kurulum izni alınmış konutlar haricindeki bu alanda yatırım yapacak tüm gerçek ve/veya tüzel kişilerin KKTC genelinde yapacakları yatırımların, bölge ayrımı gözetilmeksizin kalkınmada birinci öncelikli yöre kapsamında değerlendirileceği de yer alıyor.
   İktisadi küreselleşme kapsamında var olan ağır rekabet şartları altında ekonomik göstergelerin iyileştirilmesinde rol oynayan en önemli araçlardan biri haline gelen lojistik alanında KKTC geneline yapılacak tüm yatırımlar ise, kalkınmada ikinci öncelikli yöre kapsamında değerlendirilecek.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2017, 09:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473