banner564

Revizyon şart

CTP milletvekili Asım Akansoy’a göre; hükümette geniş bir revizyona gidilmeli

Revizyon şart
banner598
   Cumhuriyetçi Türk Partisi-Demokrat Parti koalisyon hükümetinin, ülke sorunları çözme konusundaki  ‘başarısızlığı’, milletvekillerini de rahatsız ediyor. 
   CTP milletvekili Asım Akansoy, hükümet icraatlarından duyduğu rahatsızlığı açık yüreklilikle dile getirirken, Başbakan’ın “sorunlar çözülecek… Beş yıllığına hükümete geldik…”  şeklindeki söylemini de eleştirerek, “bunlar karın doyurmuyor” dedi.
   Akansoy, Diyalog Tv’de katıldığı Aytuğ Türkkan ile Detay programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Hükümette geniş bir revizyon gerektiğini ifade eden Akansoy, hükümet programının yetersizliğine vurgu yaptı. 
    Asım Akansoy, hükümetin sorunların çözümü yönünde ortaya koyduğu reçetenin bugün yetersiz kaldığını savundu. 
   Akansoy, hükümette revizyon ve yeni bir hükümet programı gereksinimi olduğunu ifade ederek, icraata dayalı bir program üzerinden yeni bir oluşum yapılması gerektiğinin altını çizdi. Akansoy Meclis’te bazı yasalar çıkartılabileceğini, yönetimin daha dirayetli bir şekilde Kıbrıs Türk halkının varlığını koruyucu, ekonomik, sosyal ve siyasal tedbirler alabileceğini söyledi.
   Hükümet olmadan önce, gerçeklerin yaşanmadan hükümet programının oluşturulduğunu belirten Asım Akansoy, programın ülkenin kendi gerçekleri ile tüm alanlarda başta KTHY çalışanları, narenciye, DAÜ, eğitim, sağlık olmak üzere gerçekçi ve rasyonel olup olmadığının tekrardan değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Akansoy, gerekirse bu bağlamda hükümette geniş revizyon yapılması gerektiğine vurgu yaptı. 
   Halkın taleplerinin yüksek olduğunu anımsatan Asım Akansoy, “Biz halkın talepleri karşılayabilmek için “ben 5 yıllığına hükümete geldim, bekleyin bakalım daha zaman var demek karın doyurmuyor” diyerek Başbakan ve Yardımcısına isim vermeden eleştiri getirdi.  

Ciddi sorunlar var
   Vatandaşın günlük hayatlarına temas edilmesini ve iyileştirilmesini istediğini söyleyen Akansoy,  “her yerde ciddi sorunlar var” dedi. 
   Akansoy, petrol zengini olunmadığına göre ve herhangi kaynak geliri olmadığına göre, bu ülkenin var olan kaynaklara kısa vadede daha iyi noktalara getirilemeyeceğini dile getirerek, Kıbrıs sorunun çözümünün bu noktada önemine işaret etti. 

Yeni bir ekonomik düzen 
   Tanınmamış, ateşkes ortamında yaşayan bir toprak parçasında sadece Türkiye’nin desteği ile sürdürülebilir iddiası taşındığını belirten Akansoy bunun gerçekle ne derece örtüşüp örtüşmediğinin iyice değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ekonomik pasta iyice büyütülmezse halka yansımasının olumsuz olacağını anlatan Akansoy şu an yetersizlik yaşandığını belirtti. Akansoy, üreticinin, hayvancının, ticaret erbabının beklentilerini karşılayabilecek, piyasayı rahatlatabilecek ekonomik düzenin tekrardan düşünülmesi gerektiğini savundu.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2014, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474