banner564

‘Rıhtım’ operasyonu

Gazimağusa Limanına yanaşan gemilerde gece yarısına kadar süren aramada 12 mülteci ile çok sayıda kaçak sigara ve akvaryum balığı bulundu

‘Rıhtım’ operasyonu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Limanı’nda, dün Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi tarafından geniş kapsamlı bir operasyon düzenlendi. İnsan kaçakçılığı yapılacağına dair ihbar alan Cürümler Önleme Şubesi Ekipleri, sabahtan gece yarısına kadar süren operasyonda, Gazimağusa Limanı rıhtımına yanaşan 3 yük gemisindeki tırları didik didik aradı. 
İlk aramasını sabah limana demirleyen Zafer isimli yük gemisindeki tırlarda gerçekleştiren ekipler, bir tırın içerisinden 35 adet kamagra türü cinsel gücü arttırıcı jel ele geçirdi.  
Operasyonda ikinci aramayı ekipler, saat 17.00’de limana demirleyen Via Famagusta isimli yük gemisindeki tırlarda gerçekleştirdi. Ekipler, 2 tır içerisinde gizlenmiş halde 2’si kadın 11 mülteci bulurken, 1 tane mülteciyi de gemiden yürüyerek kaçmaya çalıştığı esnada yakaladı.

Deep Karpaz’da kaçak sigara bulundu
Son aramasını da akşam saat 22.00’da limana demirleyen “Deep Karpaz” isimli gemide gerçekleştiren ekipleri, 160 karton kaçak sigara, 39 paket gümrüksüz T-shirt, 12 tane plastik akvaryum balık ve 3 kilo kaçak tütün ele geçirdi.
Mültecilerin, Via Famagusta isimli yük gemisi ile Mersin Limanı’na geri gönderildiği bildirilirken, ele geçirilen kaçak mallara gümrük tarafından el kondu.

Dana Adası son durak oldu
Öte yandan Mersin'in Silifke ilçesi Dana Adası önlerinde, 11'i Bangladeş, 4'ü Pakistan ve 1'i Suriye uyruklu toplam 16 kaçak göçmenin yakalandığı bildirildi.
Mersin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yürütülen çalışmalar neticesinde, Taşucu Mahallesi Dana Adası önlerinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne Limanı'na kayıtlı süratli bir fiber tekne içerisinde 11'i Bangladeş, 4'ü Pakistan ve 1'i Suriye uyruklu 16 kaçak göçmen yakaladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473