banner564

Ruhları huzura erdi

42 yıl önce kaybolan ve kayıp şahıslar komitesinin kazıları sonucu bulunan Terazili 5 şehit toprağa verildi

Ruhları huzura erdi
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Kayıp Şahıslar Komitesinin kazıları sonucu, 14 Ağustos 1974 tarihinde kaybolduktan 42 yıl sonra bulunan Terazi köyünden Turgut Ahmet, Hüseyin Ahmet, Hasan Hüseyin Mercan, Turgut Hüseyin ve Ömer Ahmet dün Gazimağusa Canbulat Şehitliğnde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.
Lala Mustafa Paşa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Canbulat Şehitliği’ne getirilen 5 şehit  için askeri tören düzenlendi. Törende şehitler için saygı duruşunda bulunmasının ardından Şehit ve Malul Gaziler Derneği başkanı Ertan Ersan kısa bir konuşma yaptı.
Yapılanları asla unutmadıklarını belirten Ersan, şehitlerimizin günümüzde artık yaşadığımız toprağa kavuştuğunu ve ruhlarının huzura kavuştuğunu ifade etti. Çekilen acıların kolay olmadığını ve unutlmasının mümkün olamayacağını söyleyen Ersan, Terazi şehitlerini saygıyla anarken rahmet diledi.
Türkiye’nin garantörlüğü, egemenlik, bağımsızlık ve özgürlükten vazgeçilemeyeceğiğni vurgulayan Ersan, aynı acıları bir daha yaşamak istemediklerini vurguladı. Şehitlerin tabutuna sarılı bayraklar ve şehit fotoğrafları ailelere teslim edilmesinin ardından defin işlemi ile tören sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474