banner564

Rum Maliye Bakanı tepkili

Rum meclisi, ipotekli mal satış yasasının uygulanmasını 2 Mart’a kadar ertelemeye karar verdi

Rum Maliye Bakanı tepkili
banner598
   Rum meclisi, ipotekli mal satış yasasının yürürlüğünü 2 Mart tarihine kadar erteleme karaı aldı. Böylece, memorandum programını değerlendirmek üzere Güney Kıbrıs’a girmek için adı geçen yasanın yürürlüğe konulmasını şart koşan Troyka’nın ziyareti de ertelenmiş oldu. 
   Fileleftheros haberi; “Ne İpotekli Mal Satış Yasası Ne Troyka... Meclis Yasaya, Kreditörler de Değerlendirmeye Hayır Dedi... Çipras’a Da Atıf Yapılan Sert Tartışmalar” başlığıyla manşete çekti.
Gazete Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis’in bu gelişme ile Güney Kıbrıs’ın, kreditörlerinin karar merkezleri ve belki uluslararası piyasalardaki itibar rezervlerini tüketmeye başlamasından endişe belirterek gelişmeyi çok ciddi diye nitelediğini yazdı. 
   Gazete Rum Meclisi’nin  birleşiminde, ipotekli malların satışıyla ilgili yasa konusunda bir uzlaşı formülü bulunamadığını belirtti. Sadece birinci ev ile ilgili bölümünün ertelenmesi için çaba harcansa da nihayetinde yasanın tamamının gelecek aya ertelenmesi önerisinin DİKO ve EDEK’in oyları ile geçtiğini kaydetti.

Çipras tartışma yaşattı
   Habere göre meclisteki tartışma sırasında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’a ve O’nun tasarruf tedbirlerine karşı uygulamak istediği politikasına yoğun atıflar yapıldı. 
   DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Yunan tahvillerinin faizlerinin fırladığına vurgu yaptı. Bu olumsuz gelişmenin, Güney’deki Troyka yetkililerinin, ekonominin iyiye doğru gitmeye başladığını saptadığı döneme denk geldiğini ancak kreditörler tam taramayı tamamlamayacağından bu durumun havada kalacağını yazan gazeteye göre Maliye Bakanlığı, şimdilik likidite eksikliği olmadığını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474