banner564

Rum tarafı mutlu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun, AKEL lideri Kiprianu’yu Ankara’ya davet edeceği bildirildi

Rum tarafı mutlu
banner598
   Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Milliyet’te yayımlanan açıklamaları Rum basınında geniş yer buldu.
   Alithia çok geniş aktardığı haberi manşetten “Karşılıklı Dostluk Sözleri... Kıbrıs ile Türkiye Arasındaki İyi Ortam Genişliyor” başlığıyla verdi.
   Gazete Çavuşoğlu’nun “Nikos Anastasiadis’le kişisel düzeyde de dostuz. Kararlı ve istikrarlı şekilde çözüm istiyor” sözlerini öne çıkardı, hemen ardından da Rum Yönetimi Başkanı’nın da Sabah gazetesine mülakatında dile getirdiği “Mustafa Akıncı ile çözüm konusunda aynı vizyona sahibiz. Erdoğan Türkiye için tarihi bir liderdir. Arzu ettiğim isim Kıbrıs Birleşik Devletleri’dir” sözlerine vurgu yaptı. 
   Simerini yarım sayfadan fazla yer verdiği habere “Çavuşoğlu AKEL’i Davet Ediyor... Türkiye Referandum İçin 2015 Sonuna Kadar Takvim Koyuyor... Türk Dışişleri Bakanı Varılacak Plan Bir Kez Daha Reddedilirse Başka Alternatifler Olacağı Uyarısında Bulundu ve Kıbrıs Rum Kilisesi’ni Yardıma Çağırdı” başlık ve spotlarını attı. 
   Fileleftheros “Ankara Çok Yakında Referandum Öngörüyor... Çavuşoğlu İyimser Ama Garantilere Dokunmuyor... AKEL Genel Sekreteri’ni Ankara’ya Davete Edecekler” başlığıyla aktardı ve AKEL tarafından yapılan yazılı açıklamaya yer verdi.

Kiprianu gitmeye hazır

   Gazeteye göre AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun henüz Ankara’dan davet almadığı belirtilen açıklamada “Genel Sekreter böyle bir davet alırsa, Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Ulusal Konsey’de belirlenmiş olan değişmez ilkelerini aktarmak üzere davete olumlu cevap verecek” ifadesine yer verildi. 
   Politis haberine “Andro, Ankara’ya Gel” başlığını kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2015, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473