banner564

Rumlar da sokakta

Güneydeki tahvil sahipleri, Kıbrıs Bankası’nın genel kurulunu bastı

Rumlar da sokakta
banner598
  Kıbrıs Bankası’nın (Bank of Cyprus) dün gerçekleşen  yıllık genel kurul toplantısını basan ‘tahvil’ sahipleri ile Rum polisi arasında gerginlik yaşandı. Polis, eylemcileri durdurabilmek için zaman zaman sert önlemlere başvurdu.
   Kıbrıs Bankası’nın Yıllık Genel Kurulu, Ada tarihinin en büyük doğrudan yabancı yatırımı olan 
bir milyar Euro sermaye artışının ardından yeni yönetim kurulu üyelerini seçmek amacıyla toplandı..
   Banka, 10 milyar Euro’luk kurtarma çerçevesinde, garanti edilmeyen 100 bin Euro’nun üstündeki mevduatların %47.5 hisseye çevrilerek sermaye artırımı gerçekleştirmişti.
   Tahvil sahipleri ve kurtarmanın koşulu olarak iflas eden Laiki Bankası (Cyprus Popular Bank) hissedarları, banka merkezinin dışında toplanarak binaya taş ve çeşitli cisimler atarak protesto girişim,inde bulundular. Gerginliğin tırmanması sonucunda ise binaya girmeye çalışan protestocuları önlemeye çalışan Rum polisi, ciddi sıkıntılar yaşadı.
    Maliye Bakanı Harris Georgiades’in toplantıya gelmesiyle gerginlik daha da tırmandı.
   Bank of Cyprus Yöenetim Kurulu Başkanı Christis Hasapis ve İcra Kurulu Başkanı (CEO) John Patrick Hourican toplantı sırasında yaptıkları konuşmalarda, bankanın bugün güçlü bir konumda olduğunu belirterek Kıbrıs'ın ekonomik büyümesinde öncü kapasiteye sahip olduğunu iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474