banner564

Rumlara hatırlatma

Derviş Eroğlu, Kıbrıs Türkünün Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin olmadığı bir antlaşmaya ‘Evet’ demeyeceğini belirtti

Rumlara hatırlatma
banner598
3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethinin 445’nci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) kuruluşunun 58’nci ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun 40’ncı yıldönümleri dolayısıyla mesaj yayınladı. 
Eroğlu mesajında, “1 Ağustos; Kıbrıs’taki Türk varlığı açısından büyük önem taşıyan bir tarihtir. 1 Ağustos 1571’de Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethi ile o zaman da kaynayan bir kazan halinde olan Ortadoğu’da Haçlı seferleri durdu, Osmanlı İmparatorluğu ve İslam Dünyası yüzyıllar sürecek olan rahat bir nefes alma fırsatını buldu” dedi.
Derviş Eroğlu, “Rum komşularımız bilmelidir ki; Kıbrıs Türkü asla Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin olmadığı bir antlaşmaya ‘Evet’ diyemez” dedi.
Eroğlu, Kıbrıs Rum tarafının, “Kıbrıs Türk halkını masada tutarak statükoyu sürdürme oyununa” artık izin verilmemesi gerektiğine de vurgu yaparak, “2016 yılı sonuna dek bir uzlaşma sağlanamazsa Anavatan Türkiye ile istişare içinde KKTC halkının tüm kesimleri ile diyalog kurularak gidilecek yeni yol belirlenmeli ve yeni bir strateji, yeni bir atılım programı ile yola devam edilmelidir” görüşünü dile getirdi.
Rum tarafının masada ortaya koyduğu tutuma bakıldığı zaman niyetlerinin; “Kıbrıs Türk halkını 1974 öncesine götürmek” olduğunu gördüğünü ve “Kıbrıs’ta barışçı bir antlaşma sağlanması adına üzüldüklerini” belirten Eroğlu, Kıbrıs’ta bulunacak bir anlaşmanın iki halka da büyük yarar sağlayacağına inandığını, ancak bunun Kıbrıs Türk halkının haklarından vazgeçmesi ve Rum dayatmalarına boyun eğmesi ile sağlanamayacağını, sağlanmaması gerektiğine vurgu yaptı.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2016, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473