banner564

Rumların yüzde 43’ü ‘kötü’ durumda

Rum halkının sadece yüzde 57’si bugünkü durumdan memnun

Rumların yüzde 43’ü ‘kötü’ durumda
banner598
    Politis gazetesi “Ekonomide Bölünme” başlıklı haberinde, 16–27 Mayıs tarihlerinde 34 ülkede gerçekleştirilen Euro barometre sonuçlarına yer verdi.
   Gazete, altı ay önce yayımlanan bir önceki Eurobaromatre sonuçlarıyla kıyaslandığında, gelecekleri konusunda iyimser olduklarını söyleyen insanların sayısında yüzde 7 artış kaydedildiğini, öte yandan kötümser olanlarda da yüzde 11’lik bir düşüş olduğunu ifade etti.
   Kıbrıslı Rumların yüzde 89’unun, Rum ekonomisinin durumundan hoşnutsuz göründüklerini, ancak bunların kişisel düzeyde daha iyi bir durumda yaşadıklarını yazan gazete, yüzde 57’lik bir oranın, hane halklarının ekonomik durumunun iyi aşamalarda olduğunu söylediklerini aktardı.
    Gazete, yüzde 43’lük bir kısmın ise kötü düzeylerde olduğunu belirtti.
   Gazete Eurobarometre’den çıkan sonuçlara dayanarak, Rumların şahsi mesleki durumlarıyla ilgili olarak ise, yüzde 47’lik bir oranın bunun iyi durumda olduğunu, yüzde 30’unun ise kötü durumda olduğunu belirttiğini, yüzde 23’lük bir kısmın ise buna hiç yanıt vermediğini kaydetti.
   Haberde, Eurobarometre’ye katılan Kıbrıslı Rumların yüzde 42’sinin, ekonomideki durumun önümüzdeki yıla kadar aynı düzeyde kalacağına inandıkları, yüzde 28’inin iyileşme yaşadığı, yüzde 24’lük bir kısmın da durumun daha kötüye gideceği öngörüsünde bulunduklarını ekledi.
   Bu arada Rum Maliye Bakanlığı’nın verilerine dayanarak, 2015 yılının ilk altı ayında, kamudaki açığın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,3 artış göstererek 140,1 milyon Euro’ya ulaştığını kaydeden gazete, kamu maliyesindeki kötüleşmenin, gelirlerin yüzde 2,7 düşmesi, giderlerin de yüzde 22,2 artmasından kaynaklandığını ekledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474