banner564

Sabıkası referans oldu

Debreli Market’ten 16 paket sigara çaldığı iddiasıyla yargılanan Yusuf Ayter, 18 ay ceza aldığını duyunca büyük şok yaşadı

Sabıkası referans oldu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz Nisan ayında, “Debreli” isimli market içerisine, kapı camını kırarak giren ve 196 TL değerinde, 16 paket sigara çalan Yusuf Ayter, dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından suçlu bulunarak 18 ay hapse mahkum edildi.
Başkan Melek Esendağlı ile üye Yargıçlar Murat Soytaç ve Seran Bensen’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı Yargıç murat Soytaç okudu. 
Sanığın işlemiş olduğu suçun 7 yıla kadar hapislik cezası öngörülen ciddi ve vahim suç türleri arasında olduğunu vurgulayan Soytaç, bu tür suçların ticari hayatı olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
Kimsenin, başkasına ait bir dükkana girmeye ve başkasının sahip olduğuna el uzatma hakkının olmadığını vurgulayan Soytaç, benzeri bir suçtan dolayı cezasını tamamladıktan sonra tahliye olan ve sadece 3 ay sonra yine benzeri suç işleyen sanığa mahkemenin hoşgörülü davranmasının mümkün olamayacağını belirtti. Sanığın benzeri çok sayıda sabıkasınında olduğunu belirten Soytaç, sanığın halen daha benzer suçları işlediğini ve hayatına olumlu bir şekilde yön vermediğini ifade etti.

Yüksek miktarda zarara neden olmadı
Sanığın suçunu kabul ederek adaletin erken tecellisine katkı koyduğunu ve sirkat edilen miktarın az olması nedeni ile yüksek miktarda bir zarara neden olmamasının sanık lehine değerlendirildiğini belirten Soytaç, toplum huzurunu bozar nitelikte bir suç işleyen sanığa, hürriyeti bağlayıcı bir ceza takdir etmeyi uygun gördüklerini ifade ederek, sanığı 18 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473