banner564

“Sadaka değil zam istiyoruz”

Kar-İş, öğrenci taşımacılığında yeni fiyat düzenlemesinin uygulamaya konmadığı gerekçesiyle Lefkoşa’da araçlı eylem yaptı

“Sadaka değil  zam istiyoruz”
banner598
 Kamu Araçları İşletmecileri Birliği(Kar-İş), öğrenci taşımacılığında yeni fiyat düzenlemesinin uygulamaya konmadığı gerekçesiyle dün Lefkoşa’da araçlı eylem yaptı. Kar-İş üyeleri araçlarını Girne Kapısı civarında bırakarak, Meclis’e yürüdü. Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu toplantısı sürerken yapılan eylem yaklaşık 2 saat sürdü. Eylem esnasında başkent trafiğinde uzun süre aksaklık yaşandı.
   Kar-iş Başkanı Fuat Topaloğlu ve sendika yöneticileri, Meclis önünde basına açıklamalar yaparak, eylem gerekçelerini anlattı ve soruları yanıtladı.
   Eylemde, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve bazı milletvekilleri eylemcilerin yanına gelerek, taleplerini dinledi.
   Davul zurna çalınan eylem sırasında eylemciler “Sadaka değil, onayladığınız zammı istiyoruz” sloganının yer aldığı bir pankart taşıdı. Araçlara ise “Bugün burada, yarın her yerdeyiz” gibi sloganların yer aldığı yaftalar yapıştırıldı.
   Eylem nedeniyle trafiğe kapanan Girne Kapısı ve Cemal Gürsel Caddesi, bir süre sonra yeniden trafik akışına açıldı.

Topaloğlu: Yaptıkları düzenlemeye uymak istemiyorlar
Kar-İş Başkanı Fuat Topaloğlu, yolcu taşıma tarife düzenlenmesinin 3,5 yıl aradan sonra ilk kez Şubat 2017’de yapıldığını ve hakları olan yeni tarife üzerinden ödenme taleplerini dile getirmek istediklerini söyledi.
   Topaloğlu, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın, birliğe, öğrenci taşımacılığı için ödemelerin eski tarifeden yapılması önerisinde bulunduğunu ileri sürerek, bunun etik olmadığını ifade etti.
   Fuat Topaloğlu, birliğin, 7 Nisan’da eylem yapma duyurusunda bulunduğunu ancak Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın talebiyle sorunun aşılmasına olanak sağlanması için eylemin ötelendiğine dikkat çekti.
   Bugün kamu araçları işletmecilerinin 17 bin öğrenciye taşıma hizmeti sunduğuna işaret eden Topaloğlu, “Hükümetin 2016-2017 öğretim yılı için öngördüğü bütçe, bir önceki yıla göre üçte bir oranında azaltılmıştır. İçinde bulunduğumuz ay için öngörülen bütçe ise bitmiştir” dedi.
   Topaloğlu, öğrencilere verilen hizmetin aksamaması için kamu araçları işletmecilerinin banka ve tefecilerden borçlanmak zorunda kaldığını da ileri sürdü.

Dürüst, topu Maliye Bakanlığına attı
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Meclis önünde eylemcilere hitaben yaptığı kısa konuşmada, bakanlık bünyesindeki İzin Kurulu’nun yeni bir tarife düzenlediğini belirterek, Maliye Bakanlığı’nın gerekli duyarlılığı göstereceğine inandığını kaydetti.
   Dürüst, sorunların da diyalog yoluyla çözülebileceğine inandığını belirtti.

Hamzaoğulları: Mağduriyet sistemden dolayı
Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Biray Hamzaoğulları, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Milletvekili Hüseyin Angolemli de partileri adına eyleme destek belirtti.

Aytaç: Taleplere karşılık verilmezse…
Kar-İş Yönetim Kurulu Üyesi Menteş Aytaç ise, taleplerine olumlu karşılık verilmemesi halinde daha sert eylem yapma kararları bulunduğunu belirtti.

Gürsoy’dan ilginç iddialar
Kamu-İş üyesi ve Halk Otobüsleri Birliği Başkanı İsmail Gürsoy da 21 bin öğrenci bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi’de okulun ücretsiz taşımacılık sunduğuna işaret etti.
   Gürsoy, “Bugün okullarda yapılan her işte, yurt yapımından taşımacılığa, her bakan veya milletvekilinin hissesi var, payı var” iddiasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2017, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473