banner564

“Sağlığımız tehlikede”

Uyuşturucudan tutuklanan 2 zanlı, iade işlemleri devam eden ve 22 gündür poliste tutulan Filistin uyruklu AIDS hastası ile aynı hücrede kaldıklarını iddia etti

“Sağlığımız tehlikede”
banner598
Zorkun TAŞER

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde yol kenarına bırakılan uyuşturucu maddeyi almaya geldiği an tutuklanan E.B (E-23) ile polisi görünce kaçan ancak kısa süre sonra Lefkoşa’da yakalanan M.G (E-24) üç gün süren tutukluluğun ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.  Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne ek tutukluluk talebi ile çıkarılan zanlılar, polisin üç gün daha süre istediğini duyunca isyan etti. Zanlılar AIDS hastası bir kişi ile aynı hücrede kaldıklarını ifade ederek, tutuklu kalmak istemediklerini söyledi.
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından 23 Ocak tarihinde yol kenarına bırakılan uyuşturucu madde ile ilgili gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan E.B ile M.G dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada 23 Ocak saat 13.00 sıralarında Sanayi bölgesinde şüpheli bir paket bulunduğuna dair ihbar alındığı ve harekete geçildiği belirtildi. Polis, olay yerine gittiklerini, şüpheli paketi incelediklerini ve içerisinde iki paket halinde 6 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde olduğunu tespit ettiklerini söyledi. 

Kaçtı ama yakalandı
Polis, içerisinde uyuşturucu olan poşeti bulunduğu yerden almaya gelen zanlılardan E.B’nin tutuklandığını,  zanlı E.B’den uyuşturucu maddeyi almaya gelen M.G’nin ise polisi fark edince olay yerinden aracı ile kaçtığını ancak kısa bir süre sonra Lefkoşa’da tespit edilerek gözaltına alındığını söyledi. Polis, uyuşturucu madde ile ilgili bir kişinin ise arandığını açıkladı. Polis, zanlıların gönüllü ifade verdiğini, analiz için gönderilen emareler ile ilgili raporun henüz çıkmadığını ve aranan şahsın ise bulunmadığını kaydederek zanlıların üç gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

İtiraz ettiler
Mahkemede söz hakkı alan zanlılar, polise ifade verdiklerini, söyleyecekleri her şeyi söylediklerini ve tutuklu kalmak istemediklerini belirterek, “Üç gündür tutukluyduk. Sağlıksız koşullarda kalıyoruz. AIDS Hastası biri ile aynı hücreyi ve aynı tuvaleti kullanıyoruz” dedi. Polisin talebi ve zanlıların itirazını değerlendiren mahkeme, talep edilen üç gün yerine zanlıların bir gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

AIDS hastası 22 gündür iade edilemedi
Öte yandan 22 günden beridir polis hücresinde bulunan AIDS hastası yabancı uyruklu M.A’nın iade edilemediği öğrenildi. Filistin uyruklu olduğu belirtilen M.A’nın Türkiye’de geçiz vizesi bittiği için gönderilemediği ve 22 günü aşkın bir süredir Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde hücrede tutulduğu öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2015, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474