banner564

Sahil Güvenlik’ten şok baskın

Deposunda 750 litre benzinle Esentepe açıklarında durdurulan botta bulunan Sezgin Temiz ile Hasan Elhabta, insan kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı

Sahil Güvenlik’ten şok baskın
banner598
Girne’ye bağlı Esentepe sahilinin 300 metre açıklarında Sezgin Temiz ile Hasan Elhabta’nın içerisinde bulunduğu Joker Bot insan kaçakçılığı şüphesiyle Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından durduruldu. Botta yapılan aramada 750 litre benzin bulunurken, bu miktarın Türkiye’ye gidiş geliş için yeterli olduğu belirtildi. Gazimağusa’ya giderken insan kaçakçılığı yapacakları şüphesiyle yakalanan Sezgin Temiz ile Hasan Elhabta, dün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Zanlılardan Hasan Elhabta’nın ilk ifadesinde Türkiye’ye gidip mülteci getireceklerini itiraf ettiği açıklandı. Duruşmaya çıkarılan zanlıların 29 Ocak saat 15.00 sıralarında Esentepe köy sahilinin 300 metre açıklarında GM 983 plakalı Amir isimli Joker Bot içerisinde Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından durduruldukları belirtildi. Polis bot ve zanlıların Girne Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından rıhtıma getirildiğini ve polise teslim edildiğini açıkladı. Polis, botta yapılan aramada 12 dolu 60 litrelik bidonlar içerisinde benzin bulduklarını söyledi.

Türkiye’den mülteci alacaklardı…
Zanlı Elhabta’nın yasal uyarı altında verdiği ifadede Gazimağusa’ya gideceklerini, bir gün sonra da Türkiye’ye gidip mülteci alıp bir gemiye teslim edeceklerini itiraf ettiğini belirten polis, son dönemlerde insan kaçakçılığı olaylarında artış olduğuna da dikkat çekti. Zanlıların sorgusunun devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, ele geçirilen benzin miktarının Türkiye’ye gidiş geliş için yeterli olduğunu ve suçla bağlantılı iki kişinin daha arandığını vurgulayarak zanlıların üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkemede suçlamayı reddettiler
Yasal uyarı altında mülteci alacaklarını itiraf eden zanlı Elhabta mahkemede ise suçlamaları reddetti. Zanlı Gazimağusa’ya gideceklerini ancak mülteci almaya Türkiye’ye gitmeyeceklerini öne sürdü. Zanlı üç gün tutuklu kalmak istemediklerini ifade ederek, “Aranan iki şahıs botun sahibi ile bize benzini veren kişilerdir. Polis isterse bir günde de onları bulur” dedi.
Aktarılan tüm olguları değerlendiren mahkeme zanlıların üç gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2015, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473