banner564

‘Sahne değişiyor’

Anastasiadis’in destekçisi Alithia gazetesine göre, Eylül ayı içinde Kıbrıs sorununda hareketlenme olacak

‘Sahne değişiyor’
banner598
   Güney Kıbrıs’ta yayımlanan ve Rum lideri Nikos Anastasiadis’in partisi DİSİ’yi destekleyen Alithia gazetesi, Eylül ayı içinde Kıbrıs sorununda hareketlenme olacağını ve  BM Genel Sekreteri Ban ki Moon’un  bu yüzden özel danışman atadığını bildirdi.
   Alithia “Kıbrıs Sorununun Sahnesi Değişiyor” başlıklı haberinde, Eylül ayı içinde ne tür gelişmelerin olacağını her iki tarafın da bildiğini savundu.
   Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Eylül ayında, BM Genel Kurul toplantısı için gideceği New York’ta yapacağı temasların da önemli olduğuna dikkati çekti. 

Belirleyici olacak
   Öte yandan Fileleftheros gazetesi “Eylül Ayı Müzakere Sürecinde Belirleyici Olarak Değerlendiriliyor” başlıklı haberinde, Kıbrıs sorununa ilişkin olarak Eylül ayının, gayri resmi olarak BM ayı olarak yerleştiğini, ancak bunun sadece BM Genel Kurulu çalışmaları için değil, bu çerçevede yapılacak temaslardan kaynaklandığını belirtti.  
   Diplomatik kaynakların, Eylül’ün, Kıbrıs sorunundaki müzakereler süreci açısından belirleyici olacağına dikkat çektiklerini belirten gazete aynı kaynakların ayrıca, Ada’daki iki tarafın, “gevşek federasyona” varıp varmayacaklarının veya olayların sonunun “ayrı yollara” gitmelerine neden olup olmayacağının büyük ölçüde ortaya çıkacağına atıfta bulunduklarını yazdı.  
   Habere göre diplomatik bir kaynak, Kıbrıs sorununa ilgi duyan tarafların, BM Genel Kurul çalışmaları çerçevesinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ın TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veya TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile(Türkiye’yi kimin temsil edeceğine bağlı olarak), “rastgele kısa bir görüşme(sohbet)” gerçekleştirmesi hazırlığında bulunmalarının ihtimal dışı olmadığını ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 09:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Jimi
Jimi - 2 yıl Önce

Ağızda kekremsi bir tat bırakan ve acı gerçekleri yüzümüze vuran bir yazı. Teşekkürler.

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Eeee günümüz dünyasında gerçekler saklanamiyor yuzunuze carpiliyor gizli kalmıyor ama tabi gerçekler acıdır hazmetmesi zordur hele de ününü eklemiş tekaut fanlara daha da zor

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Sevim koş diyen zat-ı muhterem senin de alkolden beynin atrofiye uğramış acilen bir amatem polikliniğine başvurmanız oneriyoruz

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Sevim koş diyen zat-ı muhterem sizin de alkolden kafayı yediğiniz belli oluyor bu alkol işine biraz ara veriniz belki beyninizde biraz toparlanma baslayabilir

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473