banner564

Sahte milyoner

“Çok param var, size iki katını vereceğim” diyerek, hem güneyde, hem de kuzeyde birçok kişiden ‘borç para’ alan Yorgo’nun üç kağıtçı olduğu aylar sonrasında ortaya çıktı

Sahte milyoner
banner598
Çiğdem AYDIN
Güney ve Kuzey Kıbrıs’ta, “Çok param var” diyerek ağına düşürdüğü birçok kişiden para alarak dolandıran Rum vatandaşı Georgios (Yorgo) Tsouris önceki gün gözaltına alındı. Girne-Alsancak bölgesinde Ekim 2015 tarihinde kullanımındaki aracın önü kesilerek darp edilen ve polise soyulduğuna dair şikâyette bulunan Tsouris’in yalan söylediği ortaya çıktı. Meydana gelen olayda Georgios Tsouris’i darp edip, parasını çaldığı gerekçesi ile tutuklanarak mahkemeye çıkarılan zanlının, ‘Beni dolandırdığı için olay oldu’ yönündeki ifadesinin doğruluğu kanıtlandı.
Darp ve soygun suçundan duruşmaya çıkarılan zanlı, dolandırıldıklarını iddia ederek, Georgios Tsouris’in kendileri gibi birçok kişiyi kandırdığını belirtmişti. Zanlının iddialarının doğruluğu aylar sonra ortaya çıkarken, gözaltına alınan Georgios Tsouris’in Güney Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs’ta yaşayan birçok kişiyi dolandırdığı tespit edildi.
Alsancak’ta yaşayan zanlının Euro milyoneri olduğuna dair yalan söyleyerek, parasını bankadan çekmek için vergi ve masraflar için bazı şahıslardan borç istediği, aldığı paranın iki katını ödeyeceğine dair vaatler vererek kandırdığı ortaya çıktı. 

“53 milyon Euro param var…”
İddialara göre, 2014-2016 yılları arasında birçok kişiyi dolandıran zanlı Georgios Tsouris, ING Bank Girne Şubesi’nde 53 Milyon Euro parasına bulunduğuna dair KKTC Başlıklı sahte evrak düzenledi. Zanlı, hazırladığı evrakı önce Güney Kıbrıs’ta sakin Michalakis Kypriano’ya gösterip, bankadaki parasını alabilmek için 35 bin Euro vergi ödemesi gerektiğini,15 bin Euro ise masraflar için gerektiğini söyleyerek, borç para isteyip 50 bin Euro para aldı. 

Kurban sayısı artabilir…
Kypriano’yu dolandıran zanlının yine aynı yöntemle Eylül ayı 2014 yılında Güney Kıbrıs’ta sakin Panayiotis Lingis’ten 100,000 Euro, Aralık ayında ise Karaoğlanoğlu'nda sakin Yiannos İoannou'dan 50 bin Euro parayı sahtekârlık yolu ile aldı.
Zanlı Georgios Tsouris önceki gün polise yapılan şikâyet üzerine gözaltına alınarak dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada dolandırılan üç kişinin yanı sıra avukatı aracılığı ile polise başvuran birçok şikâyetçi olduğu belirtildi. 
Polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirterek 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkındaki 3 gün tutukluluk emri verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2016, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473