banner564

Saray doldu boşaldı

Halkla dün Saray’da bayramlaşan Akıncı, Kıbrıs Konferansı için bugün Crans Montana’ya gidiyor

Saray doldu boşaldı
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, devlet ve hükümet yetkilileriyle halkın bayram tebriğini kabul etti.
     Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı ile birlikte Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirdiği Ramazan Bayramı tebrik kabulü, saat 10.00’da başladı ve yaklaşık bir saat sürdü.
    Bayramlaşmanın ardından Cumhurbaşkanlığı bahçesinde kokteyl de verildi.
     Bayramlaşmaya, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı (KTBK) Korgeneral Ömer Paç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı (GKK) Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, 28. Tümen Komutanı Tuğgeneral Faruk Yıldırım, 39. Tümen Komutan Tuğgeneral Erdal Şener, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, GKK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Murat Dirican, bazı üst düzey yetkililer, sivil toplum örgütü, kurum ve kuruluşların başkan ve temsileri ile vatandaşlar katıldı.

Akıncı bugün Crans Montana yolcusu
     Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 28 Haziran’da başlayacak ve en az 15 gün sürmesi öngörülen konferansa katılmak amacıyla bugün adadan ayrılıyor.
İsviçre’nin Crans Montana kasabasında devam ediyor.
     Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Müzakereci Özdil Nami, 28 Haziran’da İsviçre’nin Crans Montana kasabasında başlayacak konferansa katılmak amacıyla bugün 16.15’te adadan ayrılıyor. Akıncı’ya eşi Meral Akıncı ve Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ eşlik edecek.

Müzakere heyeti yarın gidecek
    Cumhurbaşkanı Sözcüsü Barış Burcu, Diplomasi ve AB Özel Danışmanı Erhan Erçin, II. Sekreter Sertaç Güven, Siyasi İşler ve Tarih Danışmanı, Komiteler Genel Koordinatörü Meltem Onurkan Samani, Hukuk İşler Danışmanı Sülen Karabacak, Dışilişkiler Uzmanı İpek Genç, Güvenlik Danışmanı Halil Sadrazam, Ekonomi Danışmanı Ömer Gökçekuş, Mülkiyet Komitesi üyesi Layık Mesutoğlu ve teknik uzmanlardan oluşan heyet ise salı günü gidecek.
     İki heyet, siyasi parti temsilcileri ve konferansı takip edecek basın mensuplarıyla birlikte yarın saat 15.20’de İsviçre’ye gitmek üzere İstanbul’dan ayrılacak.

Hükümeti Denktaş ve Ertuğruloğlu temsil edecek
     Crans Montana’da devam edecek müzakerelerde hükümeti, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu temsil edecek.
     Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman ile Dışilişkiler Sorumlusu, Milletvekili Armağan Candan; Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) ise Genel Başkan Cemal Özyiğit ve Milletvekili Zeki Çeler İsviçre’ye gidecek.

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2017, 10:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473