banner564

Şartları çok ağır!

Rum Meclis Başkanı “çözüme ne kadar hazır isek, mücadeleye de o kadar hazırız”dedi

Şartları çok ağır!
banner598
   Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru, “Halkımız onurlu, adil ve demokratik bir çözüme ne kadar hazırsa, nihai adalete kadar mücadeleye de o kadar hazırdır” dedi.
   Politis, Omiru’nun dün akşam düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Rum halkının nasıl bir çözüm istediğini ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan beklentilerini açıkladı.
   Habere göre, Omiru, “İşgale gerçekten son verecek tek, bir ve bölünmez egemenliği; tek ve bir uluslararası ve hukuki temsiliyeti; tek vatandaşlığı; devletin ve halkın birliğini; temel özgürlükleri ve insan haklarını tartışmasız güvence altına alacak bir çözüm istiyoruz” dedi. 
   Çözümün, BM ilke ve kararlarına ve Avrupa müktesebatına uygun olması gerektiği görüşünü de ortaya koyan Omiru, çözümün ancak böyle olması halinde zamana dayanabileceğini; sürekli barışı, güvenliği ve refahı ancak bu şekilde getirebileceğini kaydetti.
   Omiru “Sayın Akıncı’dan, kendisinden önceki Kıbrıs Türk toplumu liderlerinden farkını gerçekte ortaya koymasını bekliyoruz” ifadesini kullandı. “Çözüm anahtarını elinde tutanın Türkiye olduğunu” da savunan Omiru uluslararası unsurun ve Avrupa camiasının şimdiden Türk tarafına yönelmesi, ve Türkiye’yi uluslararası ilkelere ve Avrupa hukukuna dayalı bir çözümü kabul etmeye zorlaması gerektiğini öne sürdü. Omiru, şunları ekledi:
   “Kıbrıs Helenizm’in kararı açıktır. Uluslararası hukukun, Avrupa hukukunun ve Kıbrıs’la ilgili kararların dışında bir çözümü asla kabul etmeyecek. Halkımızın ekonomik kriz ağırlığı altında köşeye sıkışacağı ve aşılabileceği beklentileri nafiledir. Halkımız onurlu, adil ve demokratik bir çözüme ne kadar hazırsa nihai adalete kadar mücadeleye devam etmeye de o kadar hazırdır.” 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2015, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474