banner564

Şartlı randevu

Obama’nın, Anastasiadis’le görüşmesi Kıbrıs sorununda ilerleme olursa gerçekleşecek

Şartlı randevu
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ABD Başkanı Barack Obama ile görüşebilmesi için Kıbrıs sorununda duyurulabilecek ilerleme gerçekleşmesi koşulunun ortaya konduğu belirtildi.    
   Fileleftheros gazetesi haberi, “2015 Yılı İçin Gelişmeler Hazırlanıyor – Obama-Anastasiadis Görüşmesi Ancak Duyurulabilecek İlerleme Olursa Gerçekleşecek” başlıkları altında verdi.
Gazete, ABD hükümetinin, 2015 yılının ilk aylarında gerçekleşmesi gündemde olan Anastasiadis-Obama görüşmesi için Kıbrıs sorunu ya da diğer konularda elle tutulur gelişme olmasını beklediğini belirtirken Beyaz Saray ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın, Başkan Yardımcısı Joe Biden’in geçtiğimiz Mayıs ayında adayı ziyaretinde yaşananların tekrarlanmasını istemediğini öne sürdü.  
   Gazete, Biden’in adayı ziyareti sırasında, kapalı bölge Maraş’a uzmanların girişine izin verileceğinin duyurulmasının öngörüldüğünü ancak bunun gerçekleşmediğini iddia ederek ABD’nin aynı şeyi yeniden yaşamak istemediğini savundu.
   Gazete ayrıca, Anastasiadis’in BM Genel Kurul toplantısı çerçevesinde Eylül ayının sonlarına doğru ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’le New York’ta ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’la da Beyaz Saray’da görüşeceğini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474