banner564

“Savaş çıkar”

Hüseyin Özgürgün, mevcut şartlarda yapılacak bir anlaşma konusundaki endişelerini dile getirdi

“Savaş çıkar”
banner598
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, mevcut şartlarda bir anlaşma yapılırsa Kıbrıs’ta çatışma çıkacağını öne sürdü. 
Hüseyin Özgürgün, bir tv programına katılarak, kurultayın ardından UBP’nin durumunu, müzakereleri, hükümet ortağıyla yaşadıklarını ve su konusunu değerlendirdi.
Kıbrıs sorunu çerçevesinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve heyetinin çok pasif kaldıklarını ileri süren Özgürgün, bu şartlarda yapılan bir anlaşmanın Kıbrıs’ta çatışma çıkartacağını söyledi.
Özgürgün, “Güney’in yaptığı bütün açıklamaları dikkatle izliyoruz, bütün açıklamalar rencide edici yerleşmiş birleşmiş parametrelerine aykırı bütün açıklamalar Kıbrıs halkını azınlık görüyor. Kamuoyuna yansıyanlar için söylüyorum. Cumhurbaşkanı ve heyeti de, Sayın Anastasiadisin yaptığına Sayın Cumhurbaşkanı oradan yapılan başka açıklamalara da bizdeki makamlar cevap vermelidir” dedi.

“Türkiye elini çekerse gidişat kötü olur”
Türkiye’nin Kıbrıs Politikasına da değinen Özgürgün, Türkiye bizden elini çekerse gidişatın daha kötüye gideceğini söyledi.
Şu anki koşullarlabir referandumun tamam olduğunu düşünmediğini belirten Özgürgün, “birçok sıkıntı var bunlar aşılmadan elinizde flu bir metinle gitmenin çok sorunlar yaratacağını daha büyük sıkıntılar açacağını düşünüyorum” dedi.

“Partisel çıkarları düşünmedik…”
Hükümette olmanın zorluklarının bulunduğunu söyleyen Özgürgün, partisel çıkarları düşünmediklerini ve her zaman halkın yanında olduklarını kaydetti.
 Halkın koalisyon hükümetinden beklentilerinin yüksel olduğunu söyleyen Özgürgün, UBP olarak partisel meseleleri geride bıraktıklarını, halkın yararına yapılması gereken işleri öne aldıklarını vurguladı.
Parti başkanları olarak hükümetin dışında kalmalarının koordinasyon sorunu yarattığını söyleyen Özgürgün, hükümetin devamı isteniyorsa mekanizmanın daha iyi çalışması gerektiğini belirtti.

“Yüzde 75 tabana sahip bir hükümet”
Öncelikle bu hükümetin, halkın siyasete olan güvenini sağlayabilecek bir hükümet olduğunu vurgulayan Özgürgün, “iki parti, partisel çıkarlardan önce ülke ve halk çıkarlarını düşünerek bu koalisyonu kurdu dedirtmek lazım. Ortağımızında bu anlamda fikir birliğinde olduğumuzu düşünüyorum, öyle olması lazım. 39 milletvekiliyle ve nerdeyse %75 tabana sahip bir hükümet halk yararına her şeyi yapabilir” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474