banner564

Savaş’ı boşuna ağlattılar

Limasol Bankası soygunuyla ilgili iki yeni tutuklama yapıldı, halen tutuklu bulunan iki gencin de bugün serbest bırakılacağı öğrenildi

Savaş’ı boşuna ağlattılar
banner598
Çiğdem AYDIN

   Lefkoşa Sanayi bölgesindeki Limasol Türk Kooperatif Bankası’na yönelik silahlı soygun ile ilgili Hasan Demiri ve Salih Haraç isimli iki yeni zanlı tutuklandı.
   Polisin elde ettiği kamera kayıtları, Demiri ve Haraç’ın tutuklanmasına yardımcı olurken, soygunla ilgili ilk etapta tutuklanan R.S. ile Savaş S'nin bugün serbest bırakılması bekleniyor. Savaş S. önceki gün mahkemeye çıkarılırken suçsuz olduğunu ve haksızlığa uğradığını söylerken gözyaşlarına boğulmuştu.
Limasol Türk Kooperatif Bankası’na yönelik silahlı soygun ile ilgili gözaltına alınan Hasan Demiri ve Salih Haraç isimli iki zanlı dün Lefkoşa’da nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkeme zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi
Mahkemeye olayı aktaran polis, zanlılar Hasan Demiri ve Salih Haraç’ın 4 gündür süren geniş kapsamlı soruşturma ve incelenen kamera görüntüleri sayesinde tutuklandıklarını söyledi. 

“Motoru Demiri’nin deposunda sakladılar…”
Zanlı Hasan Demiri’nin, Özgülen Kebap’a ait motorun çalındığı yerin hemen yakınında deposunun olduğunu ve motorun orada gizlendiği yönünde bulgulara rastlandığını söyleyen polis,bölgeden alınan birçok kamera kaydının incelendiğini ve zanlının kimliğinin tespit edildiğini ifade etti.
   Polis, yapılan ileri soruşturma neticesinde ise konu motorun terk edildiği noktada zanlı Hasan Demiri ve Salih Haraç’ın bindikleri aracın Hundai i 20 olduğunu, sahibinin ise şu an Türkiye’de olan Cuma Kırıtan olduğunu tespit ettiklerini belirtti. 

Suç ortağının birisi Türkiye’ye kaçtı
Polis, aracın 4 gündür zanlıların tasarrufunda olduğunu, ayrıca zanlıların suç ortağı olduğuna inanılan bir kişinin ise Türkiye’ye kaçtığını belirlediklerini açıkladı.
Zanlı Demiri’nin kendisini tutuklamaya gelen polisleri görünce kaçmaya teşebbüs ettiğini ancak kaçamadan yakalandığını belirten polis,meselenin çok ciddi olduğunu alınması gereken ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntülerinin bulunduğunu belirterek zanlıların soruşturma amaçlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.
   Talebi değerlendiren mahkeme zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474