banner564

“Savcılar göreve”

Erdoğan'a hakaret içeren karikatüre; “Tam bir alçaklık, şerefsizlik, pespayeliktir” sözleriyle tepki gösteren Akdağ, bunu yapanlara hesabını hukuk içerisinde soracaklarını söyledi

“Savcılar göreve”
banner598
Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Afrika gazetesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren karikatürü sayfalarına taşıması üzerine bu ülkedeki savcıları göreve çağırarak, "Yaptıkları tam bir alçaklık, şerefsizlik, pespayeliktir. Bunun hesabı tabii ki hukuk içerisinde sorulacak. Bu ahlaksızlığı yapanların Kıbrıs Türk halkı nezdinde mahkum edilmesi için ben de şahsen gerekeni yapacağım." dedi.
Türkiye Cumhuriyeti adına KKTC ile ilgili ekonomik kalkınma ve iş birliği konularından sorumlu Başbakan Yardımcısı Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrika gazetesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren karikatürü sayfalarına taşımasına tepki gösterdi.
Bu çirkinliği yapan gazete ve oradaki bazı köşe yazarlarının geçmişte de Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türklerin milli ve manevi değerlerini rencide edici yayınlarda bulunduğunu anımsatan Akdağ, "Yaptıkları tam bir alçaklık, şerefsizlik, pespayeliktir. Bunun hesabı tabii ki hukuk içerisinde sorulacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki savcıları bu konuda derhal göreve çağırıyorum. Bunun hesabını sorsunlar. Bu ahlaksızlığı yapanların Kıbrıs Türk halkı nezdinde mahkum edilmesi için ben de şahsen gerekeni yapacağım. Bunların bu ahlaksızlıklarını, şerefsizliklerini Kıbrıs Türk halkına da iyice anlatmak benim boynumun borcu olsun." açıklamasında bulundu.

"Rumların sesi gibi…"
Akdağ, söz konusu gazete ile köşe yazarlarının Türk milletinin bir ferdi gibi değil, adeta Rumların sesi gibi yayın yaptığını belirterek, "Bu şerefsizliğin hesabı hukuk tarafından mutlaka sorulmalıdır. Bunları, Kıbrıs Türk halkının içine çıkamayacak hale ben getiririm. Bunların hiçbir milli ruhu yok. Bunların Türk milletinin inançları, kültürel mirasıyla uzaktan yakından alakaları yok. Ben bunlara özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Rumların sesi tanımlamasını yapabilirim." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473