banner564

“Saygın bir noktadayız”

Basınla sohbet toplantısı düzenleyen Necdet Osam DAÜ hakkında bilgi verdi

“Saygın bir  noktadayız”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, rektör yardımcıları ile birlikte dün DAÜ Deniz Kulübü Tesisleri’nde Gazimağusa’da görev yapan basın mensuplarına yönelik yemekli sohbet toplantısı düzenledi.
DAÜ’nün kaydettiği gelişmeler ve hedefleri konusunda basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulunan Rektör Osam,  DAÜ’nün, uluslararası ölçme değerlendirme kuruluşunun listesinde dünyadaki en saygın 980 üniversite arasında ilk 600’e girdiğini belirtti. 
Osam, DAÜ’nün Türkiye’deki üniversiteler arasında da ilk 7’nin içinde yer aldığını belirterek,  DAÜ Tıp Fakültesi’nin ABD menşeli Dünya Tıp Fakülteleri Rehberi’nde yer alarak isminin tescillendiğini söyledi.
Rektör Osam,  DAÜ’nün öğrenci akışının zaman zaman speküle edildiğini belirterek, öğrenci akşında  bir sıkıntı olmadığını, hatta bazı bölümler için yapılan başvuruları kontenjan nedeniyle geri çevirdiklerini kaydetti.

Şu anda doğal kapasitemizdeyiz
Osam, DAÜ’nün öğrenci sayısının 20 bin civarında olduğunu, bu rakamın da aslında DAÜ’nün  doğal kapasitesi olduğunu söyledi. 
DAÜ’nün sorunlarının KKTC’nin sorunları olduğunu belirten Osam, bu sorunları YÖDAK Yasası, ve  DAÜ yasası olarak sıraladı.
Osam, DAÜ’nün 1986 yılından kalan yasa ile yönetildiğini, yasadaki eksikliklerin giderilmesi için Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na birtakım öneriler sunduklarını kaydetti.

Üniversite sayısı sağlıksız bir şekilde çoğalıyor
KKTC’deki üniversite sayısının aşırı çoğalmasını sağlıklı bulmadığını ifade eden Osam,  üniversitelerin sektör değil  hizmet alanı olduğunu vurguladı.
Osam,  aşırı üniversite sayısı sonucunda geçmişte İngiltere, Fransa ve eski Yugoslavya’da olduğu gibi travma yaratacağına işaret etti.

İskele ve Vadili’de fakülte açacağız
DAÜ olarak toplumsal bazlı yeni atılımlara gideceklerini söyleyen Osam, İskele ve Vadili de fakülte açmayla ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi. Osam ayrıca okulun giriş ve çıkış kapılarında da estetik yönde çalışmalar yapacaklarını kaydetti.
DAÜ’nün dünya üniversitesi olarak dünyada saygın bir noktada olduğunu belirtti.
Osam, DAÜ yönetimi olarak 2014 yılından itibaren başlattıkları çalışmalar sonucunda DAÜ’nün dünya üniversitesi olma hedefini 2016 yılında gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2017, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474