banner564

Sayım uzun sürdü

TDP’de adayların sıralaması dün gece tamamlandı

Sayım uzun sürdü
banner598
Teoman TURAN
Toplumcu Demokrasi Partisi’nde (TDP) aday belirleme ve sıralama için üyeler dün sandık başına gitti. 
Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde saat 10.30'da başlayan ve 'Güçlü', ' Temiz' ve 'Özgür' temasıyla gerçekleştirilen etkinliğin başında TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit bir konuşma yaptı. Özyiğit'in konuşmasının ardından aday adayları tek tek sahneye davet edilerek üyelere takdim edildi. 
Divan Başkanlığını Mehmet Hoca yaparken, Yüksek Seçim Kurulu'ndan da 4 görevli divanda hazır bulundu. 
Yapılan oylama sonucunda milletvekili adaylarının ilçelere göre sıralaması şöyle oldu:

Lefkoşa:
1. Cemal Gürsel Özyiğit (Kontenjan)
2. Asım İdris
3. Suphi Hüdaoğlu
4. Hıvsiye Özlem Gürkut (Kontenjan)
5. Halil Hızal (Kontenjan)
6. Boysan Boyra
7. Çelen Çağansoy
8. Evrim Hınçal
9. Barış Erkmen
10. Mine Atlı
11. Mustafa Erk
12. Tekin Birinci
13. Adnan Eraslan
14. Ediz Tuncel
15. Bülent Kılıçoğlu
16. Dağdoğan Sadrazam


Magosa:
1. Hüseyin Angolemli
2. Yeşim Dede
3. Mürüde Çelikağ (Kontenjan)
4. Ece Balcı
5. Ercan Hoşkara
6. Barış Başel (Kontenjan)
7. Yasemin Çobanoğlu
8. Ahmet Denizer
9. Taçam Gökbörü
10. İlknur Işıl Türkmen
11. Ümit Karagözlü
12. Ümit Emin
13. Seyit Ahmet Güler

Girne:
1. Zeki Çeler
2. Ayşe Öztabay
3. İlkşen Varoğlu Atik (Kontenjan)
4. Zafer Hüraay (Kontenjan)
5. Merla Başkal
6. Ziya Egemen Sencer
7. Sibel Karaca
8. Faize Sertel
9. Hamide Dağkıranlar
10. Elmas Tokay

İskele:
1. Hasan Bilgehan
2. Salim Özbolat (Kontenjan)
3. Yaşar Gündeğer
4. Cemaliye Soğancı
5. Erkut Yılmabaşar


Güzelyurt:
1. Kamil Gilanlıoğulları
2. Neşe Ertok (Kontenjan)
3. Adnan Kemal İşbilir
4. Metin Ertop

Lefke
1. Orhan Karagözlü
2. Cem Kızılgök

Özyiğit: 41 yıllık gelenek…
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit konuşmasına "Çok değerli divan kurulu, yüksek seçim kurulunun değerli üyeleri ve 41 yıllık gelenekten 7 Ocak’ta geleceği şekillendirecek, aydınlık yarınları belirleyecek TDP’liler, demokrasi şölenimize hoş geldiniz" diyerek başladı. 
TDP’li adayların her birinin, birbirinden değerli, birbirinden donanımlı bireyler olduklarını, bunun takdirinin de zaten toplum tarafından yapıldığını belirten Özyiğit, “TDP, güçlü, temiz ve özgür bir kadroyla, bu ülkenin geleceğini şekillendirmek için yoldadır" dedi. 
Özyiğit, temizlik ve şeffaflık ilkelerinden asla ödün vermediklerini, bu konuda kararlı bir duruş sergilediklerini kaydetti.

Üyeler koalisyon diyor
Öte yandan Diyalog muhabirine açıklamalarda bulunan TDP’liler,  Toplumcu Demokrasi Partisi’nin Milletvekilliği Genel seçimlerinde barajı aşacağına inanç belirtti.
TDP’li adayların hepsinin birbirinden değerli olduğunu dile getiren üyeler, yeni gelecek olan hükümetin öncelikle, ekonomi, sağlık, çevre, eğitim, gençlik sorunlarına önem vermesini istediler. Diyalog’a konuşan üyelerden bazılarının görüşleri şu şekilde oldu:
   
Tuan Işık:
Seçimlerden çıkacak sonucu değerlendirmek gerekirse, koalisyon hükümeti öngörüyorum.  Ancak geçmiş seçimlere ve şu anki halkın tepkisine baktığımız zaman TDP’nin iktidara hazır olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Bu bağlamda çalışmalarımızı da bu şekilde yürütüyoruz. Bizim arzumuz ve idealimiz iktidar olmaktır. Ancak koalisyonlara da hazırız.  Bizim için önemli olan devletin ve halkımızın  geleceği ve kamu menfaatidir. Baraj sorunumuz yok. Yüzde 15-16 bir oranda oy alabileceğimizi tahmin ediyorum.
Bizim önceliğimiz gençlik politikaları. Özellikle  göç yasası dediğimiz  ve memurlara maaş dengesizliğinin iyileştirilmesi bizim için çok önemli.  Gençlere yönelik politikalar aktivite merkezlerinin, rehabilitasyon merkezlerinin  iyileştirilmesi, trafik sorunlarının ele alınması, ışıklandırma bu konuda gençlerin bilgilendirilmesi bizim için çok önemli. Sağlık sektörünün düzeltilmesi çok önemli.  Serbest  piyasa ekonomisi hakim şu anda. Döviz aldı başını gidiyor. Müdahale şart.   Anayasamızın hükümete verdiği bir müdahale yetkisi var.  Onu aktif bir şekilde kullanmalı. Ev kiraları dövize endeksli. Bunların Türk Lirası’na dönüştürülmesini istiyoruz. 

Gökçen Karaca: 
Büyük bir ümitle bu seçimlerin sonucunu TDP’nin alacağına inanıyorum. Çünkü en temiz parti TDP’dir.  1976’dan beri kendimi bu partiden sayıyorum. Doğru dürüst ve temiz bir şekilde çalıştılar. Güveniyoruz adaylarına. Ümit ederiz ki en güzel sonucu alacak bu adaylar. Tek başına iktidar olmayabilir. Ama çoğunluğu alacağımızı düşünüyoruz.  Herkes çok büyük dersler aldı. Her gün değişik bir açıkları çıkıyor şimdiki hükümetin. Halkımız inşallah bu açıkları görür ve daha temiz çalışacak olanlara oy verir.
Eğitim ve sağlık sorunlarımız var. Bunların düzeltilmesi gerekir. Gençlere açılım yapılmalı. Gençlerimizin başka ülkelere gitmesini önlemek gerekir.  Biz çocuklarımızı büyüttük okuttuk ve hala daha dışarıdalar. Burada işsiz geziyorlar. Niye böyle oluyor?   İnşallah gençlerimizin yüzünü güldürecek TDP iktidarında.

Ramadan Karaca:
Bu seçimlerden TDP’nin başarıyla çıkmasını arzu ediyorum.  Çıkacağına da inanıyorum. TDP’nin baraj sorunu yok. 12 sene kovan beyliğim var. Tabur komutanlığı yaptım. Tek başına olmasa bile koalisyonu ümit ediyorum.  UBP ile koalisyon istemiyorum. Ülkemizde öncelikle olarak sağlık ve eğitim ile trafik sorunları var. Ekonomik sorunlar da ülkenin başlı başına sorunlarından biri. Döviz aldı başını gidiyor. Ev kiraları döviz ile kiracılar perişan. Bizim de döviz borcumuz var. Biz de sıkıntıdayız. Türk Lirası değer kaybettikçe borcumuz yükseliyor. 

Şahaser Goneç:
Bu seçimlerde TDP’nin çok yüksek oy almasını bekliyorum. Çünkü en iyi adaylar TDP’de. Çok kaliteli ve donanımlı adaylarla bu parti halkın karşısına çıktı. Bu partinin geçmişten gelen o temiz geleneği var. Şu anda  LTB’de de Cumurbaşkanlığında da, Meclis’te temsiliyette de hükümete girdiği dönemlerde de temiz kalabilmeyi sahada göstermiş bir partidir TDP. O yüzden toplumun bu seçimlerde TDP’ye büyük bir destek vereceğinin farkındayım. Bu sonuç böyle gerçekleşirse bu dönem  hükümete olacak kesin partilerden biridir TDP. 
Bu ülkede artık çorap söküğü gibi  bir çok sıkıntı vardır. Her konuda birbiri ile ilintili. Bugün en büyük sorun ekonomik sorundur. Sağlık, eğitim  ve trafik sorunu ülkemizin sorunları arasında yer alıyor. TDP, iki milletvekili ile trafikte meclisi bile olağanüstü toplamayı başarmış, bütün meclisi olağanüstü toplamış bir partidir TDP. Gençlik sorunlarına en çok ses getiren, gençlik  için çaba sarfeden, sokaklara dökülen, bu sorunları gündeme getiren en birinci parti TDP’dir. İnanıyorum ki özellikle gençlik ve diğer tüm sıkıntılarda da partinin yaptıklarını gören ve yapacaklarını dinleyenler bu partiye mührünü vuracaktır. 

Şebnem Hoşkara:
Seçim sistemi değişti. Nasıl bir hükümet çıkacak öngörmek zor aslında.  Koalisyon olacağını düşünüyorum.  Seçimlerden sonra hükümete gelecek olanlardan adalet istiyorum. Eğitimde değişim istiyorum. Eğitimde kalite önemli. Sağlık sistemimiz de çökmüş durumda. Temel insanı noktalarda değişimlere ihtiyacımız var ilerlemeye ihtiyacımız var. 
Koalisyon olacaksa TDP sonuçlara göre  kendi hedefleri doğrultusunda değerlendirecektir en iyi şekilde. TDP’ye hangi parti yakın olursa onunla elini taşın altına koyacaktır.

Erol Sabır:
Seçimlerden TDP adına çok umutluyuz. Seçimlerde  TDP büyük bir sürpriz yapacak. Yüksek bir oy oranı alacak TDP. İnşallah iktidarın en büyük adaylarından biri olacaktır TDP.  Baraj sıkıntımız yok.  Her alanda  sıkıntımız var ama en büyük sorun  işsizlik. Özellikle genç nüfusun işsizlik oranı  yüksek. Sağlıkta  ve eğitimde ciddi sıkıntılar var. Bunlarla ilgili sorunların halledilmesi lazım. Alt yapı sorunların çözümlenmesi gerekir.  Biz de parti olarak bunlara çok hassasiyet gösteriyoruz. 

Evrim Benzetsel:
Tek başına iktidar çıkabilecek bir parti düşünmüyorum.  Muhtemelen bir koalisyon olur. Ya ikili ya üçlü bir koalisyon gibi görünüyor şimdilik. Bizim ülkemiz sürprizlerle dolu bir ülke.  TDP’nn baraj sorunu yok. Bazı iddialar ortaya atılsa da iddiayı ortaya atana bakmak lazım… En önemli konu tabii ki  ekonomi şu anda. Eğitim, sağlık, çevre ve turizmde atılımlar yapılmalı.  Peşkeş çekilmeyen Girneler. Peşkeş çekilmeyen  topraklar. Kişiye özel emirname çıkarmayan bir hükümet  isterim. Eğitime, sağlığa önem veren bir hükümet isterim.  Eğitimden  anlayan birini eğitim bakanı yapabilecek bir hükümet isterim . Gençliğe kimse peşkeş çekmesin. Gençlik  kendi başının çaresine bakar.  Gençlik koordinasyon ofisi kurulması gibi hayallere  kapılanlar gençlikten bu seçimde en güzel cevabı alacaktır.

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 11:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
vatandaş
vatandaş - 10 ay Önce

TDPye hiç yakışmadı..Ayadan Mehmet ve Meluşadan Zeka Akif'i inanılmaz şekilde öldürenler partide fink atiyor..Temiz partiymiş diyorlar evet temiz parti. Ben de katılmayı düşünüyorum ama sizi görünce midem bulandı. R.k ve G.k..karı koca nasıl unuttunuz o cinayetleri!!

vatandaş
vatandaş - 10 ay Önce

Tmt mensubu olarak bu topluma yapmadığınız kötülük kalmadı. Ama ellerinizdek kanları yıkayıp en temiz partiye geçtiniz..Belki haberleri olur da sizi ihraç ederler..

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474