banner564

Seçim bahar havasında geçti

Genç yaşlı binlerce kişi sabahın erken saatlerinden başlayarak vatandaşlık görevini yerine getirdi

Seçim bahar havasında geçti
banner598
Kıbrıs Türk Halkı dün, Cumhuriyet Meclisi'nin 50 yeni üyesini belirlemek amacıyla sandığa gitti. Genç yaşlı binlerce kişi sabahın erken saatlerinden başlayarak vatandaşlık görevini yerine getirdi. Oy verme işlemi bu seçimlerde geçmiş yıllara oranla daha uzun sürdü. Çarşaf Liste uygulamasından dolayı kişi başına oy verme süresi 3 ile 6 dakika arasında değişti. Bazı vatandaşlarda nasıl oy verileceğine dair sandık görevlilerinden yardım istedi. 
 Sandık görevlilerinden edinilen bilgilere göre, gençler daha hızlı oy verme işlemini tamamlarken, yaşlı kesimin ise oy verme işlemi daha uzun sürdü. 
Lefkoşa Mahkemelerinde kurulan sanıklardan ellerinde cep telefonu taşıyanlar görevliler tarafından uyarıldı. Kabine girilmeden cep telefonları görevlilerin masasına konuldu. Öte yandan Sivil Savunma, ani oluşacak bir yağmur karşısında basın mensupları ve seçimde görev alanların zorluk yaşamaması için çadırlar kurdu. Ülkede genelinde oy verme işlemi sorunsuz tamamlanırken, kış aylarının ortasında olunmasına rağmen bahar tadında bir hava olması da oy verme işleminden sonra vatandaşların gezintiye çıkmasını sağladı. Lefkoşa Arasta Çarşısı, oy verme işleminden sonra alış verişe, gezmeye çıkanlarla doldu taştı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2018, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474