banner564

Seçimi boykot gündemde

Arsa dağıtımında partizanlık yapıldığını ileri süren Ağıllar Köyü sakinleri, haksızlığın giderilmesini istiyor

Seçimi boykot gündemde
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Ağıllar köyünde dağıtılan kırsal kesim arsalarında ayrımcılık yapıldığı iddia edildi. Ağıllar köyünde 33 kişinin başvurduğu ve 14 kişinin almaya hak kazandığı kırsal kesim arsalarının dağıtımının adil olmadığını savunan bazı köylüler bu durumun düzeltilmesini istedi.
Diyalog muhabirine konuşan köylüler, adaletsizliğin düzeltilmemesi halinde 7 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilecek olan seçimlerde sandığa gitmeyeceklerini ifade etti.
Köyde ikamet eden ve ihtiyaçlı olan birçok kişiye arsa verilmezken, köyde ikamet etmeyen bazı kişilere muhtar tarafından ikamet verilerek, adaletsizce arsa dağıtımı yapıldığını ileri süren Ağıllar köyü sakinleri, köy muhtarı Şenol Ay’ı suçladı.

Ateş: Her partiden köylümüze arsa verildi
 Köy muhtarı Şenol Ay ise hakkındaki iddiaları yalanlayarak, arsa dağıtımının bir komisyon tarafından yapıldığını ileri sürdü. Ay, ayrıca arsa dağıtımı yapılırken partizanlık yapılmadığını  ileri sürerek, “her partiden köylümüze arsa verildi, isim olarak listeyi açıklayabilirim” şeklinde konuştu.

Köylüler ne dedi
Halil Dağbaşı : Muhtarımız köyde ikamet etmeyen 20 kişiye ikamet belgesi verdi ve bu kişilerin bir kısmına da köyde ikamet etmedikleri halde arsa dağıttılar. Köyde ikamet edip ihtiyacı oldukları halde birçok kişiye arsa dağıtılmadı, adaletsizlik yapıldı, haksız arsa dağıtımı düzeltilmezse sandığa gitmeyeceğiz.

Ali Tilki: İskan Dairesinde arkamızdan gizli kapaklı iş çevrildi ve yandaş olanlara arsa dağıtıldı. Ben babamın evinde kalıyorum ve bana arsa verilmedi, bu haksızlık bir an önce düzeltilsin. 4 çocuklu ailelere bir tane bile arsa dağıtılmazken, 2 çocuklu aileye 2 tane arsa dağıtıldı. Bu kadar da adaletsizlik olmaz.

Şükrü Akdağ: Oğlum ve gelinim yanımda resmen sığınmacı olarak kalıyor, onlara arsa verilmedi. Köyde ikamet etmeyenlere arsa verildi, haksızlık giderilmezse sandığa gitmeyeceğiz.

Osman Tilki: Yaşadığım çıkarıldım ve yerine bana karşılık yıkık dökük harabe bir yer gösterildi. Şu an annemin evinde çocuğumla birlikte sığıntı olarak yaşamaktayım. Arsa dağıtımında bana arsa verilmediği gibi, muhtar bana gösterilen harabe binayı da kendi oğlunun üzerine aldı.

Ergün Baran: Bu köyde arsa dağıtımında partizanlık yapıldı, ben mal talep etmedim. Ancak talep eden bir çok köylüme haksızlık yapıldı. Köy dışında ikamet edenlere arsa dağıtıldı, bu köyde ihtiyaç sahibi olanlara verilmedi. 

Yılmaz Altındağ: Çocuklarım için dilekçe yaptım, ancak arsaları habersizce dağıttılar ve bize vermediler.

Gökhan Akkoyun: Ben muhtar azası olduğum halde arsa dağıtımından haberdar olmadım ve arsa dağıtılan birçok kişinin zaten arsası da vardı.

Şenol Ay: 14 tane arazimiz mevcut
Konu ile ilgili Diyalog muhabirinin sorularını yanıtlayan Ağıllar köy muhtarı Şenol Ay, iddiaların asılsız olduğunu savundu.
Arsa için 33 kişinin başvuru yaptığını ancak köyde sadece 14 kişiye yetecek kadar arazinin olduğunu belirten Ay, “Yaklaşık 10 kişilik bir komisyon puanlama sistemine göre arsa verilecek 14 kişiyi belirledi” şeklinde konuştu. Puanlama sisteminin, başvuran kişinin evli olması ve anne veya babasının yanında kalması gibi kriterlere göre belirlendiğini belirten Ay, “partizanlık yaptığımı iddia ettiler, ancak hemen hemen her partiliye arsa verildi, isim isim listeyi açıklayabilirim” şeklinde konuştu.

Şah: Puanlama usulüne göre belirlenir
Diyalog muhabirinin sorularını yanıtlayan Kırsal Kesim Arsaları Dağıtım Müdürü Doğan Şah ise arsa dağıtımının puanlama usulüne göre yapıldığını söyledi. Puanlama sisteminin başvuran kişinin çocuk sayısı, vatandaş olup olmaması gibi belirli kriterlere göre yapıldığını aktaran Şah, arsa dağıtımı için başvuru yaşının alt sınırının 20 olduğunu üst sınırın ise olmadığını ifade etti. Şah, Ağıllar köyündeki şikayetin kendisine aktarılmadığını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2017, 11:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman tilki
Osman tilki - 6 yıl Önce

Sayin sah bu arsalari iki iki dagitacaginiza tek tek dagitabilirdiniz koyde kalmayan bekar insanlara arsa verdiniz evi olana arsa verdiniz arsasi olana arsa verdiniz bizim sikayetlerimiz her yere yapildi sizin haberiniz yok diye kendinizi savunmakla haklisiniz kendinizce

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474