banner564

Şehit mezarlarına karanfil bıraktı

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber Çanakkale düzenlenen anma törenine katıldı

Şehit mezarlarına karanfil bıraktı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber Çanakkale düzenlenen anma törenine katıldı.
Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, önceki gün öğleden sonra Çanakkale Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirilen törende Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Birleşik Krallık Galler Prensi Charles anıta çelenk koydu. Anıtta daha önce askerler tarafından sunulan ve katılımcı ülkeler adına hazırlanan çelenkler de yer aldı.
Tören geçişine Türk askerlerinin yanı sıra yabancı askerler ve gaziler de katıldı.
Tören geçişi sonrası diğer yabancı devlet adamları ile Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber temsili şehitlik bölgesine geçerek şehit mezarlarına karanfil bıraktı.
Türk Yıldızları'nın gösterisinin ardından Türkiye ile yabancı devletlerin donanmalarına ait unsurların Çanakkale Boğazı'ndan geçişiyle devam eden törende, Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, Fransa, Yeni Zelanda ve Avustralya donanmalarına ait unsurlar da geçiş yaptı.

Şehitler Abidesi’ndeki tören...
Şehitler Abidesi'ndeki törene 16 devlet başkanının yanı sıra parlamento başkanı, cumhurbaşkanı yardımcısı, başbakan, bakan, büyükelçi düzeyinde birçok ülkeden temsilci katıldı.
Törene katılan liderler arasında Birleşik Krallık Galler Prensi Charles, Arnavutluk Devlet Başkanı Bujar Nishani, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Mladen İvaniç, Cibuti Devlet Başkanı İsmail Ömer Guelleh, Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit, İrlanda Devlet Başkanı Michael D. Higgins, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vujanoviç, Katar Emiri Tamim bin Hamad El Sani, Makedonya Devlet Başkanı Gjorge İvanov, Mali Devlet Başkanı İbrahim Boubacar Keita, Nijer Devlet Başkanı Mahamadou Issoufou, Pakistan Devlet Başkanı Memnun Hüseyin, Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Somali Devlet Başkanı Hasan Şeyh Mahmud, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov yer aldı.
KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber, Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Orgeneral Raşit Dostum ile Sudan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Bakri Hassan Salih'in de yer aldığı törenlerde Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Yeni Zelanda Başbakanı John Key, Moldova Başbakanı Chiril Gaburici, Romanya Başbakanı Victor Ponta ve Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca da bulundu.
Şehitler Abidesi'ndeki törene birçok ülkeden bakanlarla büyükelçiler de katıldı.
Çanakkale savaşının 100. Yılı nedeniyle yapılan tören ve etkinliklerde Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber yabancı devlet adamları ile görüşme imkanı buldu.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2015, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474