banner564

Seneye seçim var

Başbakan Özgürgün; hükümetin sorunları çözmek için çalıştığını, ancak önünde uzun bir zaman diliminin bulunmadığını söyledi

Seneye seçim var
banner598
Raif UZKAN
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Reşat Akar başkanlığındaki Gazeteciler Cemiyeti heyetini kabul etti. Hükümet çalışmaları ve hedefleri hakkında heyete bilgi veren Özgürgün, Hükümetin yıl sonuna kadar sınırlı bir süresi bulunduğuna dikkat çekti.
Başbakan Özgürgün, hükümetin seçimlere kadar ülkedeki sorunların çözümü yönünde kararlılıkla görevine devam edeceğini belirtti.
Akar, kabulde yaptığı konuşmada, yeni yönetim kuruluyla başlattıkları ziyaretler kapsamında, ziyareti gerçekleştirdiklerini ve cemiyetin partiler üstü ve bağımsız bir kuruluş olduğuna dikkati çekti.

Akar: Siyasete bulaşan kurumlar yanlış yapıyor
Siyasetin bulaştığı, kurumların ne tür yanlışlıklar yaptığını gördüklerini belirten Akar, kendi mesleki sorunlarının yanında Gazeteciler Cemiyeti’nin toplumsal sorunlar, Kıbrıs sorunu ve vatandaşların görüşlerini de aktardığını ifade etti.
TC’nin etkin ve fiili garantisinin Kıbrıs Türk halkı için çok önemli olduğunu yineleyen Akar, Türk askerinin Ada’daki varlığının da hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

“Rumların mantalitesi hiç değişmedi…”
Rum kesiminde terör örgütü kurulması, Türklere yönelik saldırıları artırması, meclise sokulması ve Enosis kararıyla yaşanan sürecin Rum mantalitesinin hiç değişmediğini bir kez daha gösterdiğini dile getiren Akar, bunun üzücü bir durum olduğunu kaydetti.
Kıbrıs sorununda işlerin iyi gitmediğinin Cumhurbaşkanı Akıncı tarafından da dile getirildiğini söyleyen Akar, iç sorunlara, yapılanmaya önem verilmesinin gerektiğini, halen daha Türkiye’den gelen suyun bazı köylere verilmediğini belirtti.
BRTK’deki yasal ve kadro sıkıntılarına da dikkati çeken Akar, hükümetin basınla ilgili aldığı kararlarda katılım sağlamak ve hem devleti hem de medyayı koruyacak kararlar alınmasına katkı yapabileceklerini ifade etti.

Özgürgün: Gazetecilik kutsal bir meslek
Başbakan Özgürgün de Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun yeni yönetim kurulunun hayırlı olmasını dilediği konuşmasında, gazetecilerin önemli ve kutsal bir mesleği icra ettiklerini belirtti.
Hükümetlerin her sorunla ilgilenerek mümkün olan en kısa sürede çözmeleri gerektiğine işaret eden Özgürgün, bunu yapmaya çalıştıklarını ve henüz 1 yıllık UBP-DP hükümetinin TC ile yapılan anlaşmaları yeni yürürlüğe soktuğunun altını çizdi.
Hükümetin yıl sonuna kadar sınırlı bir süresi bulunduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, KKTC’nin yasama, yürütme, yargı ve basınıyla tüm kurumlarıyla çağdaş demokratik bir ülke olduğunu belirtti.
Kıbrıs Türk halkının basın kuruluşlarının tecrübe ve birikim açısından köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Özgürgün, Cemiyet’e çalışmalarında başarı diledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2017, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474