banner564

Seninleyiz Türkiye

KKTC’deki siyasilerden Özgürgün, Özersay, Denktaş, Sucuoğlu ve Arıklı terörü lanetleyip, Türk ordusuna güçlü destek verdi; Akıncı’nın sessizliği dikkat çekti

Seninleyiz Türkiye
banner598
Raif DOĞRU
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye’nin Afrin bölgesinde terör odaklarına yönelik olarak başlattığı ‘Zeytin Dalı’ Harekatına KKTC’den destek yağdı. Başbakan Hüseyin Özgürgün, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, HP Genel Başkanı Kudret Özersay ve YDP lideri Erhan Arıklı, TSK’nın harekatına güçlü destek verirken, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın sessizliği vatandaşların dikkatini çekti.
  Harekatın ikinci gününde Diyalog Medya’yı arayan çok sayıda vatandaş Cumhurbaşkanı’nın sessizliğine dikkat çekerek, bunun nedenini sordu.
   Bu arada CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, sosyal medya aracılığıyla hem Suriye, hem de Türkiye’nin toprak bütünlüğüne destek veren açıklamalar yaptı.Afrika gazetesinin ‘Zeytin Dalı’ harekatını ‘İkinci işgal harekatı’ olarak nitelemesi ise önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, daha sonra da KKTC’deki bazı siyasilerden tepki gördü.
   KKTC genelindeki tüm camilerde dün sabah namazında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin sınır ötesi harekatının zaferle sonuçlanması için dua edildi.
   Din İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay’ın din görevlilerine gönderdiği mesajla, tüm camilerde sabah namazında Fetih Suresi okundu, Türk ordusunun muzaffer olması, Müslüman Türk Milleti’nin bekası için dua edildi.

Ne dediler?.. Ne dediler?..Ne dediler?..


Ne dediler?.. Ne dediler?..Ne dediler?..

Özgürgün: Mehmetçiğin yanındayız

Başbakan Hüseyin Özgürgün, terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği Suriye'nin Afrin bölgesine yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, Kıbrıs Türk Halkı olarak kalben anavatan Türkiye ve Mehmetçiğin yanında olduklarını bildirdi. 
Başbakan Özgürgün, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e başlattığı harekatın muvaffakiyetle sonuçlanmasının en büyük dileği olduğunu ifade etti. 
Özgürgün ayrıca "Kıbrıs Türk Halkı olarak kalben ana vatan Türkiye ve Mehmetçiğin yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.


UBP’den Afrika’ya kınama
   UBP  Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nı ‘İşgal’ olarak niteleyen Afrika Gazetesi kınandı.
   Yapılan açıklamada şunlar aktarıldı: Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Anavatan Türkiye'mizin sınır güvenliği, toprak bütünlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası adına düzenlediği "Zeytin Dalı Harekatı"nı "işgal" diye gösteren gazeteyi şiddetle telin ediyoruz!
   Rum-Yunan cuntasının darbesinden kaynaklanan 20 Temmuz Mutlu Barış Harekatı ile adaya gelen ve bu coğrafyada yaşayan herkesin huzur, barış ve güvenliğinin garantörlüğünü üstlenen Türk Silahlı Kuvvetleri'ni her fırsatta işgalci, harekatı ise işgal diye niteleyen bu zihniyetin, basın özgürlüğünün arkasına sığınarak sergilediği bu ihanetini kınamanın çok ötesinde, lanetliyoruz 
   Anavatan Türkiye Cumhuriyeti tüm seçenekleri denedikten sonra ülke sınırlarında oluşan tehlikeyi yok etmek amacıyla giriştiği harekatı adeta terör örgütlerinin saflarında yer alarak haksız bulan, dil uzatan bir milletvekilini de şiddetle kınar, sessiz kalmakla onaylayan partisini de uyarmayı görev biliriz. Kıbrıs Türk halkı olarak mensubu olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğumuz Türk milletinin kahraman evlatlarının canları pahasına verdikleri mücadeleyi hainlik ölçülerini zorlayan, bu tür zihniyetlerin başkalarına da hizmet adına dil uzatmasına asla sessiz kalmayacağımızın bilinmesini isteriz.”

 
Denktaş:Haklı müdahaleye saygı gösterilmeli

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı, DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik başlattığı “Zeytin Dalı Harekatı”na ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin toprak bütünlüğü ve güvenliği için yaptığı müdahaleye saygı gösterilmesini isteyerek “Allah Türk askerinin yar ve yardımcısı olsun” dedi. 
Denktaş açıklamasında şöyle dedi:
“Amerika’nın, Rusya’nın, İngiliz’in Alman’ın Suriye’ye sınırı bile yokken Ortadoğu’da cirit atmasına laf etmeyenlerin ‘barışseverliği’ nedense her seferinde sadece Türk askerine karşı ortaya çıkıyor. 1974 yılında aynı Türk Ordusu, toplumsal varlığımıza yönelik Rum Saldırısına karşı ’barışsever’ olup müdahale etmese bugün belki de kendi soyadımızı kendi dilimizde yazamayacaktık. Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı Güney Doğu’da oynanan oyunu herkes bilmektedir.”
Denktaş, Türkiye’nin kendi toprak bütünlüğü ve güvenliği için yaptığı müdahaleye saygı gösterilmesini isteyerek,  “Allah Türk Askerinin yar ve yardımcısı olsun” dedi.



Sucuoğlu: Allah Mehmetçiğe güç ve zafer versin

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu dün bir açıklama yaparak Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı harekata destek belirtti. Sucuoğlu, "Zeytin Dalı Harekatı " Türkiye Cumhuriyetimizin sınır güvenliği, toprak bütünlüğü ve ülkenin bekası için düzenlenen bir operasyondur. Allah Türk Milleti ve ordumuzun yardımcısı olsun. Mehmetçiğimize güç ve zafer versin” dedi.
   Sucuoğlu şöyle dedi:
   Kıbrıs Türk'ünün bağımsız bir Cumhuriyet sahibi olma mücadelesinde hep yanında olan, Kıbrıs Türk'ünün zora düştüğü her dönemde kayıtsız şartsız destek aldığı Dünyadaki tek ülke olan Anavatanımız Türkiye Cumhuriyetidir. 
Vatanın toprak bütünlüğü ve sınırlarını korumak amacıyla uluslararası teamüllerin kendisine verdiği yetkileri kullanan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin sınır bölgesi Afrin de yuvalanan terör örgütlerini bölgeden temizlemek için başlattığı "Zeytin Dalı Harekatı" ile "Kıbrıs Barış Harekatı" arasında bağlantı kurarak eleştiri sınırı ve haddini aşan Afrika gazetesinin böylesine hassas bir konuda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan yayın ve ifadeler asla Kıbrıs Türk halkının görüşleriyle örtüşmemektedir. Kıbrıs Türk halkının görüşlerini hiçbir şekilde yansıtmayan bu yayınlar ve ifadeleri şiddetle kınıyor, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının başlattığı harekatın en düşük zayiatla ve üstün başarıyla tamamlanmasını diliyoruz.”

Özersay: Tehdit varsa 
harekat kaçınılmazdır

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay dün bir açıklama yaparak Türkiye’nin Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatını değerlendirdi.
Özersay açıklamasında şöyle dedi: 
   Kendi topraklarını başkalarının güvenliğine karşı faaliyette bulunan silahlı gruplara kullandırtmaları durumunda devletler, toprak bütünlüğüne saygı ilkesinin arkasına saklanamazlar. Her devlet kendi güvenliğini sağlamak için tedbirler alır, belirli şartlarda sınır ötesi harekatlar da yapar. Özellikle komşularınız ya kendi topraklarını kontrol edemedikleri için ya da bilerek sizin toprak bütünlüğünüze ve siyasi bağımsızlığına karşı bazı silahlı gruplarca kendi topraklarının kullanılmasına müsaade ettikleri için sınır ötesi harekatlar yapılabilir.
Suriye’de bir nevi iç savaş yaşandıktan sonra hükümetin kontrolü altında olmayan Suriye topraklarında Türkiye’nin güvenliğini, toprak bütünlüğünü tehdit eden ve aslıda bölgede yeni bir devlet yapılanmasına neden olup Suriye’nin de toprak bütünlüğünü tehlikeye sokan yapılar ortaya çıktı. Türkiye’nin Afrin harekatını bu bağlamda değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Harekatın tüm terör örgütlerini etkisiz hale getirecek şekilde, Türkiye ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve güvenliğini sağlamaya dönük sonuçlar elde edilerek başarıyla tamamlanmasını diliyorum.
Türkiye, bölge ülkelerine de uluslararası aktörlere de, kendi güvenliği ve toprak bütünlüğü söz konusu olduğunda gereğini yapmaktan çekinmeyeceğinin de mesajını veriyor. Geleceğe dönük olarak caydırıcılık bağlamında da bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım tez zamanda sonuç alınır ve bölgede sulh sağlanır

Ertuğruloğlu: İşgal harekatı değil 
terörü temizleme operasyonu

Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, "Türkiye'nin Afrin operasyonunu 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile ilişkilendirerek işgal harekatı olarak niteleyen" Afrika gazetesini kınadı.
Ertuğruloğlu, operasyonun, Türkiye'nin, varlığına tehdit teşkil eden terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG ve İŞİD'i bölgeden uzaklaştırmak, sınır hattının ve bölgedeki halkın güvenliği sağlamak ve kontrol altına almak amacıyla başlattığını kaydetti. 
Bu kapsamda operasyonun sürdüğünü ifade eden Ertuğruloğlu, "Afrin operasyonunu 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile ilişkilendiren ve işgal harekatı olarak niteleyen" habere tepki gösterdi, bunu  “Türkiye düşmanlığı ve nankörlük” olarak niteledi. 
Ertuğruloğlu, Türkiye'nin güvenliğini ve sınır hattını korumak amacıyla başlattığı operasyonun, ülke basınında bu şekilde yer almasının "Anavatan Yavruvatan ilişkileri bakımından son derece yanlış, tehlikeli ve gerçeklerden yoksun" olduğunu belirterek, gazeteyi "şiddetle" kınadı.



Erhürman: Barışçıl bir 
ortam tesis edilmeli

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Zeytin Dalı Operasyonuyla ilgili açıklama yaptı.
Tufan Erhürman, sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamada, Afrin harekatının, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve bölgede güvenliğin tesis edilmesi hedeflerine ulaşılmasını sağlayacak biçimde tamamlanmasını diledi.
Erhürman, “Umudumuz, bölgede yaşanan terörün ve çatışma ortamının daha fazla can kaybına yol açmadan bir an önce son bulması, bölge ülkelerinin toprak bütünlüğüne saygıyı ve bölgede yaşayanların huzur ve güvenliğini sağlayan barışçı bir ortamın tesis edilmesidir” ifadelerini kullandı.


Özyiğit: Bölgede 
barış hüküm sürsün

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Türkiye ve Suriye halklarının huzur ve güvenliğinin önemine işaret ederek, “Umarım bölgemizde barışın hüküm süreceği günlere kısa zamanda kavuşuruz.”dedi

Cemal Özyiğit sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Silahların gölgesinde yaşanan her gelişmenin bedelini maalesef en çok masum insanlar ödüyor. Türkiye ve Suriye halklarının huzur ve güvenliği bizler için her şeyden önemli. Umarım bölgemizde barışın hüküm süreceği günlere kısa zamanda kavuşuruz.”ifadelerini kullandı.

YDP: Türkiye’ye hakaret
fikir özgürlüğü değil

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Afrika gazetesinin dünkü sayısında Türkiye’nin sınır güvenliğini korumak için yaptığı Zeytin Dalı Harekatını bir işgal harekatı olarak lanse etmesini, en hafif tabiri ile “Anavatan Türkiye’ye hakaret” olarak niteledi.
YDP’den yapılan açıklamada şunlar aktarıldı: İşin acı yanı Afrika gazetesinin Kıbrıs harekatını da bir işgal harekatı olarak yorumlamasıdır. Oysa Afrika gazetesinin ihanet ölçüsünde özgürce yayın yapmasına ortam hazırlayan anayasamızın başlangıç bölümü, 20 Temmuz’un nasıl bir harekat olduğunu açıkça belirtmektedir.
Ülkemiz elbette demokratik bir ülkedir ve fikir özgürlüğü önemlidir. Ama Anavatan Türkiye'ye, Türkiye yetkililerine ve Türk Ordusuna hakaret, fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez.
Afrika gazetesine hatırlatmak isteriz ki; Barış Harekatı olmasaydı, Ada'da bir tek Türk kalmayacak ve bugün Afrika gazetesini yayınlayanlar  Rumca bir isimle bu gazeteyi yayımlayacaklardı.  
Türkiye’yi işgalcilikle suçlayan Afrika gazetesini şiddetle kınıyor ve gazeteyi bu rezil yayın dolayısı ile yüce Türk milletinden özür dilemeye çağırıyoruz. 


Çakır: Küstahça atılan manşet

Din Görevlileri Sendikası (Din-Gör-Sen) Başkanı Süleyman Çakır, Türkiye'nin Afrin operasyonunu 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile ilişkilendirerek işgal harekatı olarak niteleyen" Afrika gazetesine sert tepki gösterdi.
Afrika’nın manşetinin küstahlık olduğunu ifade eden Çakır, “Türk Milletine ait her değere ahlaksızca saldırmayı kendisine misyon edinen Afrika gazetesi, Bugün işi iyice azıtmış, Türkiye’nin Afrin’de yuvalanan terör örgütlerine yönelik başlattığı “Zeytin dalı harekatı” adlı askeri harekatı “Türkiye’den bir işgal harekatı daha” diyerek küstahça bir manşet atmıştır” dedi.
Çakır açıklamasının devamında şunları kaydetti: Bilindiği üzere, Türk halkı yıllardır 3 milyondan fazla Suriyeli mülteciye şefkatle, merhametle, bir ailenin fertleriymişçesine sıcak duygularla kucak açmış bir ülkedir.  Dünyanın neresinde olursa olsun, darda kalan, zorda kalan, zulme uğrayan herkesin yardımına koşan tek ülke Türkiye’dir. Bu nedenle teröristlerin hedefi olmuş, tüm dünyada terör yandaşlarının yayın organlarında hedef alınmıştır. Kıbrıs Türkü kaderini Türkiye’deki kardeşlerinden farklı mecralarda tasavvur etmemektedir. Marjinal yayınlar Kıbrıs Türkünün gerçeğini yansıtmamaktadır. 
Afrika Gazetesi bugünkü sayısında bir kez daha varlığımızı borçlu olduğumuz Kıbrıs Barış Harekatını düşmanca dille ele almış, Kıbrıs Türkü’nün hayatı pahasına verdiği mücadeleye ihanet etmiş, Kıbrıs Türkünü katledenlerin kullandığı dili kullanmıştır. 
Tarihi ve güncel gerçekliği hizmet ettiği odakların isteklerine uygun şekilde çarpıtarak manşetine taşıyan Afrika Gazetesini lanetliyor, ardındaki zihniyeti şiddetle kınıyorum. 
Allah Türk halkını korusun, Türk ordusunu her zaman ve her şartta muzaffer eylesin.

Yılmaz: İşgal demek küstahlıktır

Konyalılar Kültür Derneği, Türkiye’nin terör örgütlerine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatına destek belirtti. “Kahraman Mehmetçiklerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun” denilen açıklamada, Afrika Gazetesinin dünkü manşeti de kınandı.
Dernek Genel Sekreteri Uğur Yılmaz tarafından yapılan açıklamada,  “Afrika Gazetesi, Türkiye’nin Afrin’de yuvalanan terör örgütlerine yönelik başlattığı askeri harekata ‘İşgal’ deme küstahlığını göstermiştir. Aynı gazete Kıbrıs Türk toplumuna barış ve huzur getiren Barış harekatına da dil uzatarak çirkin emellerini ve kimlere hizmet ettiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir” denildi.
Yılmaz açıklamasının devamında, “Kahraman Türk Ordusunun, Afrin’deki terör  yuvalarını tek tek imha ederek yeni bir zafere daha imza atacağına inancımız tamdır. Allah Türk Milleti ve ordumuzun yardımcısı olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 11:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473