banner564

Sergi açılışını Akıncı yaptı

Meslek Liseleri arası bilgi beceri yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi

Sergi açılışını Akıncı yaptı
banner598
Meslek lisesi öğrencilerinin bilgi ve becerileriyle yarıştığı “2014-2015 Meslek Liseleri Arası Bilgi Beceri Yarışması”nın ödül töreni yapıldı; öğrencilerin ürettiklerinin yer aldığı sergi açıldı.
Lefkoşa AKM’de yer alan törene katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, serginin açılışını yaptı ve dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
Etkiliğe, Akıncı’nın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, iş dünyası ve diğer yetkililer ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
“Öğrencilerin, öğrenimleri süresince kazandıkları mesleki yeterliliklerin ön plana çıkarılmasını, meslek liselerinde var olan alanlar ve dallar arasında eşgüdüm ve standardizasyonu sağlamayı, meslek eğitimi ile ilgili tüm taraflarla iş birliğini artırmayı ve geliştirmeyi, ayrıca meslek eğitiminin önemini vurgulamayı” amaçlayan Bilgi Beceri Yarışmalarına, 124 öğrenci ve 54 öğretmen katılırken 56 jüri üyesi görev aldı.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmaya katılan tüm öğrencileri ve öğretenlerini kutladı.
Akıncı, her yarışmanın kazanılamayacağını, katılmanın da bir deneyim olduğunu belirterek, bütün öğrencilere çekinmeden, tereddütsüz yarışmalara katılmaları tavsiyesinde bulundu.

“Abi ben artık memur oldum”
Uzun zaman önce bir su tesisatçısı ile yaşadığı anıyı anlatan Akıncı, sürekli çalıştığı ve her işi düştüğünde aradığı tesisatçıyı yine bir gün aradığını ve cevap olarak “abi ben artık memur oldum, saat 5’ten sonra gelebilirim” dediğini belirterek, “Bizde en büyük meslek memuriyettir. Bunu mutlaka ve mutlaka değiştirmemiz gerekmektedir. Bugün bunun ışıltılarını gördük, o açıdan mutluluk duydum” dedi.
Akıncı, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür de ederek, başarılar diledi.

Berova: Mesleki eğitim önemli…
Özdemir Berova, ülke ekonomisinin en önemli unsurlarından birinin bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip, yüksek verimi gerçekleştirecek insan gücünün yetiştirilmesi olduğuna dikkat çekerek, “Bu sebeple ülkemizin gelişmesinde bir alt yapı yatırımı olan mesleki ve teknik eğitime gerekli önemin verilmesi ve bu sistemin etkinliğinin artırılması zorunludur” dedi.
Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Çıralı da, tüm çalışmaların üretim için olduğuna vurgu yaparak, ülkenin üretim sayesinde kendi ayakları üzerinde durabileceğine dikkat çekti.
Sponsorlar adına konuşan Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da, çok güzel eserler ortaya çıkarılan bu yarışmada yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, öğrencilerin ortaya çıkardığı eserlerin dünyanın her yerinde değer bulacak nitelikte olduğuna inanç belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473