banner564

Sert hava yumuşadı

Burcu: “Enosis Plebisiti’nin okullarda kutlanmasının ortadan kaldırılması, müzakerelerin yeniden başlamasına olanak tanıyacak” dedi

Sert hava yumuşadı
banner598
 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Rum Meclisi Genel Kurulu’nda kısa sürede gerekli adımların atılarak Enosis Plebisiti’nin okullarda kutlanması olayının ortadan kaldırılmasının, müzakere sürecinin yeniden başlamasına olanak tanıyacağını belirtti. 
   Burcu, Cumhurbaşkanı Mutafa Akıncı’nın, Rum Meclis Komitesi’ndeki olumlu gelişme sonrasında, Rum lider Nikos Anastasiadis ile Mart aynı sonunda sosyal bir buluşma gerçekleştirmeye hazır olacağını BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Espen Eide’ye duyurduğuna işaret etti.
   Barış Burcu dün yaptığı açıklamada, AKEL-DİSİ işbirliğinde Rum Meclisi’nin ilgili komitesinde dün alınan kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
   Burcu, Rum Meclisi’nin almış olduğu 1950 Enosis Plebisiti’nin okullarda kutlanma kararının yanlışlığının Rum toplumu içinde de her geçen gün daha çok insan tarafından dile getirildiğine işaret ederek, bu gelişmeleri memnuniyetle gözlemlediklerini kaydetti.
   Barış Burcu, “DİSİ Meclis Grup Sözcüsü Nikos Tornaridis ‘Eğer zaman geri alınabilseydi, DİSİ, ELAM tarafından önerilen 1950 Plebisiti’yle ilgili yasa önerisini reddederdi’ diyerek bu kararın yanlışlığının Rum toplumu içinde daha fazla idrak edilmesine katkı koymuştur” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474