banner564

Sevindirici haber

Taşkent Kooperatifi’nde kaybolan 2 milyon 600 bin liranın bir ay içinde mudilere ödeneceği açıklandı

Sevindirici haber
banner598
Aytuğ TÜRKKAN
Diyalog Tv’nin Halk Meclisi programında kamuoyunun gündemine taşınan ardından Diyalog Gazetesi’nin ısrarlı yayınları sonrasında Başbakanlık’ın takibe aldığı Taşkent Kooperatifi’ndeki yolsuzluk olayı aydınlanıyor. 
Başbakan Tufan Erhürman Taşkentlilere mevduatlarına bir ay içerisinde kavuşacaklarını müjdeledi. 
Erhürman dün düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili yeni bilgiler paylaştı. 
31 Ağustos 2016 tarihinden itibaren gelişen olayları Kooperatif Şirketler Mukayyitkliği’ne bağlı Baş müfettişin araştırdığını ve 4 klasörlük kapsamlı bir araştırmayı kendisine ulaştırdığını ifade eden Erhürman sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Bir hukukçu olarak ben suç unsurlarının ortada olduğu kanaatini taşıyorum. Konu polisimizdedir ve gerekli girişim yapılıyor. Şu soru gündeme getirilmişti; ne olacak bu mevduatlar?” diye. Kooperatif Şirketler Mukayyitliği’nden aldığım bilgiye göre bir ay içerisinde kişiler mevduatlarını kooperatif Şirketler Mukayyitliğine bağlı fondan alacaklar.”

Konu Diyalog Tv yayınında kamuoyunun bilgisine gelmişti 
20 Şubat tarihinde Diyalog Tv’de yayınlanan Halk Meclisi programına katılan Taşkent sakinleri bölgelerindeki kooperatife yatırdıkları paraların ortadan kaybolduğunu söylemiş, Diyalog Medya Grubu2ndan konunun çözülmesi için kendilerine yardım etmesini talep etmişti. Elde edilen bilgilere göre 2 milyon 600 milyon TL’lik mevduat ortadan kaybolmuştu. Konu Başbakan Tufan Erhürman2ın gündemine gelmiş, Erhürman daha sonra Taşkentlilerle de bir araya gelmiş ve sorunun çözümü için girişim başlatmıştı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2018, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473