banner564

Siber: Herkes elini taşın altına koymalı

İnşaat mühendislerinin düzenlediği konferansta, “Tarihi eserlerin güçlendirilmesi korunması ve trafik konuları ele alınacak

Siber: Herkes elini  taşın altına koymalı
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN 
İnşaat Mühendisleri Odası ve Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası'nın birlikte düzenlediği “Geleceğe Güvenle Ulaştıralım Konferansı” başladı. 
Lefkoşa Merit Otel’de dün başlayan ve bugün sona erecek olan konferansta, “Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi Korunması ve Geleceğe Güvenle Taşınması” ve “Trafik ve Ulaştırma” konuları ele alınacak. 
Konferansa, Cumhurbaşkanı vekili ve Meclis Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odası Birliği (KTMMOB) Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal katılarak birer konuşma yaptı. 

Siber: Geçmişe sahip çıkılmalı
Cumhurbaşkanı vekili Sibel Siber, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, konferansta ele alınacak iki konunun da önemine işaret ederek, sorunlara sadece eleştirel gözle bakılmasının yeterli olmadığını, sorunları çözmek için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. 
Geleceğe güvenle bakılabilmesi için, geçmişe sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Siber, geçmişe sahip çıkılarak, kayıt altına alınıp korunmasının önemine işaret etti. 

Talat: Sonuçlar sorunlara ışık tutumalı
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, iki sivil toplum örgütünün ortak çalışmasının önemine işaret ederek, iki odanın ortak çalışmasından, önemli sonuçlar çıkacağına inanç belirtti. 
Türkiye ve Kıbrıs’ta bulunan tarihi eserlerin fazlalığına değinen Talat, ülkede tarihi eserlerin korunabilmesi konusunda çok iş olduğunu kaydetti.
Ülkedeki, özellikle Girne’deki trafik sorununa dikkat çeken Talat, konferanstan çıkacak sonuçların sorunlara ışık tutması temennisinde bulundu. 

Konferansta ayrıca; CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, KTMMOB Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, Türkiye İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal birer konuşma yaptı.
Açılış konuşmaları ardından sunumlara geçildi. 
Konferansta dün “Tarihi Eserlerin Güçlendirilmesi Korunması ve Geleceğe Güvenle Taşınması” yarın ise “Trafik ve Ulaştırma” konuları ele alındı.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473