banner564

“Sıfır asker sıfır garanti kabul edilmez”

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Biz Cenevre’ye her zamanki gibi iyi niyetle gideceğiz” dedi ve ekledi

“Sıfır asker  sıfır garanti  kabul edilmez”
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, “Sıfır asker, sıfır garanti” söyleminin başlangıç noktası olamayacağını vurgulayarak”, “Sıfır asker, sıfır garanti diyerek müzakereye sadece bunu sağlayacak bir formül için oturamazsınız. O zaman size ‘var olanın virgülü noktası değişmez’ derler. Halbuki biz de, Türkiye Cumhuriyeti de böyle söylemedik” dedi.
Kıbrıs Türk tarafının müzakere sürecinde bugüne kadar gösterdiği iyi niyetin ortada olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, “Bu işler karşılıksız olmaz” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Cenevre’de Kıbrıs Konferansı’nın 4 Haziran’da New York’ta yapılan görüşmede varılan mutabakat gereği, BM’nin tüm taraflarla görüşerek onay almasının ardından 28 Haziran’da başlayacağını açıkladığını da belirterek, “Biz Cenevre’ye her zamanki gibi iyi niyetle Kıbrıs’ta barış için gideceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı katıldığı bir etkinlikte yaptığı açıklamada, “Bu ada hepimize yeter. 50 yıldır çözülemeyen Kıbrıs sorununu çözerek, bu adada refah ve barış içinde yaşanacak bir gelecek inşa etmek mümkündür. Biz bu anlayışla gideceğiz. Umut ederim ki Rum tarafı ve Yunanistan da Cenevre’ye aynı şekilde gelirler ve bu adanın kaderini değiştiririz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2017, 13:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473