banner564

Sifonu çekemedi!

Uyuşturucu kalıntılarıyla, 4 adet USB’yi tuvalete atarak yok etmeye çalışan 2 Rus vatandaşı Girne’de tutuklandı

Sifonu çekemedi!
banner598
Çiğdem AYDIN
Narkotik polisine gelen ihbar sonuç verdi ve Rus uyruklu Artsıom  Shpakouski ve Evgenııa Volkova’nın birlikte kaldıkları evde uyuşturucu bulundu.
Narkotik polisi, uyuşturucunun yanı sıra baskın sırasında zanlıların yok etmeye çalıştığı 4 adet USB cihazı ele geçirdi.
Polis baskını esnasında zanlılar hem uyuşturucu maddeyi hem de içinde ne olduğu henüz bilinmeyen 4 USB’yi tuvalet kolozetine atarak yok etmeye çalıştı.
Polis, zanlıları kanıtları yok etmeden suçüstü yakalamayı başardı ve 4 USB ile uyuşturucu maddeleri incelemek üzere aldı.

Sahte pasaport da bulundu…
Ayrıca başka isimler adına düzenlenmiş ancak üzerinde Shpakouski’nin resmi bulunan iki sahte pasaportta ele geçirildi.
Zanlıların ülkede turist statüsünde bulundukları öğrenilirken zanlılar soruşturma  aşamasında tutuklu kalmaları talebiyle dün Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis,  Artsıom  Shpakouski ve Evgenııa Volkova’nın birlikte kaldıkları evde gerçekleştirilen operasyonda tutuklandıklarını anlattı. 

Polisi görünce tuvalete koştu…
Polis, Shpakouski’nin arama yapılmak üzere evine gidildiği sırada, kendisi ile birlikte kalmakta olan Evgenııa Volkova’nın koşarak tuvalet bölümündeki klozet içerisine bir şeyler atmaya çalıştığı sırada tespit edildiğini söyledi. Polis,  tuvalet içerisinde yerde yaklaşık yarım gram hintkeneviri ile klozet içerisinde usb cihazı bulunduğunu belirtti. Polis, söz konusu evde devam eden aramalarda ise logar kısmında da iki usb ve  yarım gram hintkeneviri bulunarak emare alındığını ifade etti. 
Polis, zanlıların kalmakta olduğu dairede devam eden aramalarda, Shpakouski’nin üzerinde resmi bulunan ancak başka şahıslar adına düzenlenmiş iki ülkeye ait pasaport bulunduğunu kaydetti. 

3 gün tutuklu kalacaklar
Evde internet sağlayıcısının da bulunduğunu belirten polis, emare olarak alınan USB, pasaportlar ve internet sağlayıcısının uzmanlar tarafından incelenmesi gerektiğini vurguladı.Polis ,soruşturmanın yeni başladığını ve alınması gereken ifadelerin ve incelenmesi gereken emarelerin olduğunu belirterek zanlıların soruşturma maksatlı 3’er gün tutuklu kalmalarını talep etti.Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 3 gün tutukluluk emri verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2017, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474