banner564

Sigortalar rahatladı

İnşaat Taşeronları Birliği’ni kabul eden Bakan Saner, Muhaceret affından 6 bin 200 kişinin faydalandığını belirtti

Sigortalar rahatladı
banner598
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner, Çalışma ve Muhaceret affından 6 bin 200 kişinin faydalandığını belirterek, “Afla çok ciddi sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımı gerçekleşti” dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, İnşaat Taşeronları Birliği yetkililerini kabul eden Saner, çalışma hayatıyla ilgili açıklama yaptı.
Her yıl binde 2 olarak artan Sosyal Sigorta grafiğinin bu yıl yüzde 1,4 olarak arttığını ifade eden Saner, kayıt dışı çalışanların sosyal güvenlik sisteminde kayıt altına alınması için Bakanlık olarak hedeflerine adım adım yaklaştıklarını söyledi. 

Amca: Sektörde haksız rekabet var
Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca ise kabuldeki konuşmasında, sektördeki sorunlara işaret etti. Amca, kayıt dışı işçiliğin ve paravan müteahhitlerin inşaat sektöründe haksız rekabete yol açtığını kaydederek, yasaya uyulması için hükümetin önlem almasını istedi.
İşverenlerin yaşadığı ekonomik sıkıntıların göz önünde bulundurulmasını isteyen Osman Amca, “Esnafın ayakta kalması için Sigorta Affı’nın bir an önce hayata geçirilmesi gerek” görüşünü dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017, 11:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473