banner564

Sıkı denetim şart

Ülkeden yasa dışı yollardan çıkış yapmaya çalışırken yakalanan 13 Bangladeşli, birçok işyerinde kaçak olarak çalıştırıldıklarını itiraf etti

Sıkı denetim şart
banner598

Suna ERDEN
Kuzey Kıbrıs’tan yasa dışı bir şekilde çıkmaya çalışırken Tatlısu açıklarında batma tehlikesi geçiren ve Sahil Güvenlik’ten yardım istemek zorunda kalınca yakalanan tekne kaptanı Ekrem Kale, suç ortağı Mohammad Asaduzzaman ile 13 Bangladeşli göçmen dün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
Bangladeşli göçmenlerin ülkeye ön izin ile getirildiklerini ancak çalışma izni yapılmadığını ve birçok yerde kaçak çalıştırıldıklarını itiraf ettikleri belirtildi. Göçmenlerin ayrıca insan tacirlerine kişi başı 2’er bin Euro para verdiklerini söyledikleri de açıklandı. Öte yandan Çalışma Dairesi’nin konuyla ilgili soruşturma yapacağı öğrenildi. 

Soruşturma tamamlandı 
Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Kader Çamlıbelli, zanlıların “Askeri yasak bölgeyi ihlal”, “KKTC’ye kanunsuz giriş” ve “gizli ittifak ve suç işlemek” suçlarından tutuklandıklarını belirtti. 
Çamlıbelli, Mersin’de kalan Ekrem Kale’nin kaptanlığını yapmakta olduğu “Travila” isimli 6 metre uzunluğundaki tekne ile Elexus hotelin 100 metre doğusunda bulunan deniz kıyısından KKTC’ye kanunsuz olarak giriş yaptığını söyledi. Polis, kaptan ve zanlıların Tatlısu’nun kuzey doğusunda sabah saat 04.30 sıralarında teknenin su alarak batma tehlikesi geçirmesi sonucu Girne Sahil Güvenlik ekibi tarafından yardım istediklerini söyledi. 
Çamlıbelli, yapılan soruşturmada zanlı Kale’nin Mart ayında zanlı Mohammad Asaduzzaman ve şu an aranmakta olan iki kişi ile birlikte Bangladeşli 13 kişiyi yasa dışı ülkeden çıkarmak için anlaştıklarını açıkladı.

Kişi başı 2 bin Euro
Polis, mültecilerin yaptığı beyanda ülkeden kaçmak için 2’er bir Euro verdiklerini ve ülkede çeşitli iş yerlerinde izinsiz olarak çalıştırıldıklarını anlattıklarını ifade etti. 
Soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlıların davaları görüşülünceye kadar mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlıların yargılanıncaya kadar 25 günü geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine karar verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474