banner564

Şimdi çok üzgün

Kardeşi ile isim benzerliğini kullanarak hesabından 540 Sterlin çeken Ahmet Arpa, tutuksuz yargılanacak

Şimdi çok üzgün
banner598

 Suna ERDEN

   Kardeşi A.A.’yla olan benzerliğini kullanarak onun hesabından para çeken Ahmet Arpa, hakkındaki soruşturma tamamlandı. Bankanın altı ay sonra durumu fark edip şikâyetçi olmasıyla tutuklanan zanlı, soruşturmanın ardından dün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı. 
   Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Anıl Derindağ, mahkemede verdiği ifadede zanlı Ahmet Arpa’nın “Sahte belge düzenleme”, “Sahte belgeyi tedavüle sürme”,” Sahtekârlıkla para temini”,” Başkasının kimliğine bürünme” suçlarından tutuklandığını belirtti. 

Tutuksuz yargılanacak

  Polis memuru Anıl Derindağ, zanlının 18-19 Ekim tarihleri arasında Girne’de Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde gösteren Ziraat Bankasına giderek, kardeşinin benzerliğinden faydalandığını söyledi.  Derindağ, zanlının kardeşinin kimliğine bürünerek hesabından dekont karşılığı olarak 540 sterlin sahtekarlıkla para temin ettiğini kaydetti. 
    Bankanın durumu 6 ay sonra fark ettiğini kaydeden Derindağ, zanlı Arpa aleyhinde şikâyetçi olduğunu belirtti. 
   Derindağ, soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek yargılanıncaya kadar  
Uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 
   Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı Ahmet Arpa’nın yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 3 bin TL nakdi, bir kişinin imza edeceği 100 bin TL’lik kefalet senedi ile serbest yargılanmasına karar verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473