banner564

Şimdiki rotası Dubai

Srilanka’daki evini satan ve bütün parasını İtalya’ya gitmek için insan tacirlerine veren Chanddra, kendini Floransa yerine Mağusa sahilinde buldu

 Şimdiki rotası Dubai
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Kuzey Kıbrıs’a kaçak giriş yapan ve  2 ay kaldıktan sonra 24 Eylül 2017 tarihinde bu kez yasal yolla ülkeyi terk etmek üzereyken Ercan Havalimanı’nda fark edilen  Srilanka uyruklu Chanddra Perera Heiti Arachilage, dün Gazimağusa Ceza Mahkemesi tarafından yargılanarak 15 gün hapse mahkum edildi. Karar açıklanmadan önce mahkemede kendisine savunma hakkı verilen sanık, “Srilanka’da evimi sattım, bütün paramı İtalya’ya gitmek için harcadım, buraya getirildim. Dubai vizem var, oraya gidip çalışmak istiyorum” şeklinde konuştu.
Sanık, mahkemede İddia Makamı tarafından aleyhine getirilen suçlamaları kabul etti. Dava ile ilgili kararı okuyan Yargıç Gökhan Asafoğulları, sanığın işlemiş olduğu suçun son zamanlarda yaygınlık gösterdiğini söyledi.
Asafoğulları, son zamanlarda yaygınlık gösteren bu tür suçlarda birçok sanığın başkaları tarafından kandırılarak ülkeye getirildiğini ve bu durumdaki kişilerin sanık olduğu kadar mağdur konumda olduğunu da gözlemlediğini belirtti.
Asafoğulları, huzurdaki meselede sanığın Srilanka’da bulunan evini sattığını başka şahıslar tarafından mağdur edilerek ülkeye geldiğini, bu hususun sanık lehinde hafifletici neden olarak değerlendirildiğini ifade etti.

Cezaevinde geçirdiği süre yeterlidir
Sanığın işlemiş olduğu bu tür suçlara hapislik dışında bir ceza verilmesinin mümkün olmayacağını vurgulayan Asafoğulları, ancak sanığın hükümsüz tutuklu olarak 15 günden beri Merkezi Cezaevi’nde bulunduğunu belirterek, sanığın durumunu tezekkür ettiğinde, cezaevinde geçirmiş olduğu sürenin yeterli olduğu kanaatinde olduğunu ifade etti. Asafoğulları, sanığı 15 gün hapis cezasına mahkum ettiğini açıkladı.

Yattığı süre sayıldı
Merkezi Cezaevi’nde hükümsüz tutuklu olarak geçirdiği 15 günlük süre de dikkate alınan sanığın cezası dün doldu. Sanığın önümüzdeki günlerde Türkiye’ye iade edilmesi bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474