banner564

Şimdilik 18 ay ceza

Tecavüz suçundan cezaevinde yargılanmayı bekleyen Tarık Mart’ın, silah tasarrufu ile ilgili davası karara bağlandı

Şimdilik  18 ay ceza
banner598
Suna ERDEN
Girne’de Ekim ayı 2017 tarihinde 25 yaşındaki bir kıza tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklu yargılanmak üzere cezaevinde bulunan sanık Tarık Mart, 2016 yılında işlediği “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu”, “Kanunsuz ateşli silah taşıma”, “Kanunsuz patlayıcı madde tasarrufu” ve “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma” suçlarından yargılanarak ceza aldı. Başkanlığını Fadıl Aksun’un yaptığı, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’in baktığı davanın kararını Yargıç Temay Sağer açıkladı. Sanık Mart 18 ay hapse mahkûm edildi. 

Giderek yaygınlaşıyor
Kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, olayın 2016 yılında Girne’de yaşandığını kaydetti. Tarık Mart’ın 1987 yapımı yarı otomatik tabanca ve 6 canlı mermiyi almak için 2 Ağustos 2016 yılında Boğaz Piknik alanında bir Rum ile görüştüğünü belirten Sağer, tabancanın bozuk olmasını anlayan Mart’ın ilk etapta almak istemediğini, daha sonra tabanca ve mermileri alarak ayrıldığını kaydetti. Temay Sağer, Mart’ın tabancayı aldığı günün akşamı Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis ekipleri tarafından yakalandığını söyledi. Sanık Mart’ın polise ifade vererek işlediği suçları kabul ettiğini ifade eden Sağer, işlenen suçların günümüzde yaygınlaşarak artış gösterdiğine dikkati çekti. 

Toplum huzurunu bozuyor
Ateşli silah tasarrufunun vahim bir suç olduğuna işaret eden Sağer, dava konusu tabancanın 1987 yılından bu yana her hangi kanunsuz bir olaya karışmadığına değindi.  
Mahkûm olunan suçun kamu güvenliğini tehdit ettiğini ifade eden Sağer, toplum bireyleri tarafından tasvip edilmeyen bu suçların hoş karşılanmadığı gibi toplumda huzursuzluk yarattığını belirtti. Yüksek Mahkeme kararlarına da dikkati çeken Temay Sağer, can güvenliğini tehdit eden son yıllarda yaygın hale gelen “kanunsuz tabanca”, “patlayıcı madde”, taşıma gibi ağır suçlar karşısında mahkemelerin istisnai durumlar dışında kamu yararının korunması için caydırıcı ve ibret verici hapislik cezaları verilmesi gerektiği hususuna değindi. 
Yargıç, sanık Tarık Mart’ın başka bir suçtan ötürü Ekim ayından buyana cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklediğini belirterek Mart’ı yargılandığı davadan 18 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473