banner564

Sınırda yakalandı

Şeftali kebabının bol tarafından tüketildiği KKTC’de ‘karın yağı’ ve dana dili ihtiyacını karşılamak için güneyden ithalat başladı

Sınırda yakalandı
banner598
Çiğdem AYDIN
Kuzey Kıbrıs’ta ‘Şeftali Kebabı’ tüketimi, güneydeki tüketimin kat kat üzerine çıktı. Bu durum karşısında ‘karın yağı’ (kuzu gömleği) bulamayan bazı kasaplar, müşterileri memnun edebilmek amacıyla güneyden kaçak ithalat yapmaya başladılar.
   ‘Karın Yağı’ gibi, meyhanelerde en popüler mezelerden olan ‘Dana Dili’nin eksikliği de güneyden karşılanıyor. 
Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs arası et kaçakçılığı yaptığı öne sürüle Mutlu Töre önceki gün Akıncılar bölgesinde 2 bin 210 kilo et, 20 kilo danadili, 60 kilo karın yağını ülkeye kaçak bir şekilde getirirken suçüstü yakalandı. “Gümrüksüz Mal Tasarrufu ve Askeri Yasa Bölgeyi İhlal” suçlarından gözaltına alınan zanlı dün yargılanacağı davalardan teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da Askeri Mahkeme’ye çıkarıldı. Duruşmada zanlının önceki gün saat 15.30 sıralarında suçüstü yakalandığı belirtildi. Polis, zanlı Mutlu Töre’nin yönetimindeki Van araç ile Akıncılar bölgesinden askeri yasak bölgeyi ihlal edip Güney Kıbrıs’a geçtiğini ve oradan 20 kilo danadili, 80 kilo kuzu eti, 60 kilo karın yağı ve bin 130 kilo dana eti alarak yine aynı yolla ülkeye giriş yapmak istediği esnada yakalandığını söyledi. Polis, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, etlerin imha edildiğini belirterek zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak için teminata bağlanmasını talep etti. Mahkeme, zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması ve haftada bir gün polise giderek imza atması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474