banner564

Sınırüstü’nü mesken tuttu

Adana’daki ‘Çağlayan’ isimli suç çetesinin üyesi olduğu iddia edilen İlker Aydar’ın, 2011 yılından bu yana sahte kimlikle KKTC’de yaşadığı ortaya çıktı

Sınırüstü’nü  mesken tuttu
banner598
Çiğdem AYDIN
Adana’da Çağlayan isimli suç çetesinin üyesi olan ve 2005 yılında iki çete arasında yaşanan silahlı çatışmada 4 kişinin ölümüyle ilgili yargılanarak ömür boyu hapse mahkûm edilen ancak 2011 yılında Yargıtay kararı ile 5 yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen çete üyesi İlker Aydar’ın KKTC’de olduğu ortaya çıktı. 
Baydar’ın 2011 yılında sahte kimlikle Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yaptığı, Gazimağusa’ya bağlı Sınırüstü köyüne yerleştiği ve önceki güne kadar orada yaşadığı öğrenildi. 
Zanlı Aydar’ın önce kendisinin geldiği daha sonra ise ailesini getirttiği öne sürülürken, ülkede Turan Bilir ismiyle gizli bir hayat süren Aydar önceki gün Narkotik ekipleri tarafından yakalandı.

11 Eylül 2011’de geldi…
Mesele Girne Adli Şube’ye devredilirken zanlı dün soruşturma aşamasında tutuklu kalması talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis, zanlı İlker Aydar’ın  “Sahtelenmiş Resmi Evrakı Tedavüle Sürme”, “Sahtekârlıkla Kayıt Temini” ve “Başkasının Kimliğine Bürünmek” suçlarından tutuklandığını söyledi. Polis, zanlının ülkeye sahte pasaportla 11 Eylül 2011 yılında giriş yaptığını ve önceki gün tespit edilerek tutuklandığını kaydetti. 

3 kez ömür boyu hapse çarptırıldı
Polis, zanlı aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek soruşturma amaçlı bir gün tutuklu kalması talebinde bulundu. Mahkeme, zanlı aleyhindeki soruşturmanın devam ettiğini ifade ederek bir gün tutuklu kalmasına emir verdi. 
Elde edilen bilgilere göre, zanlı Aydar’ın 2005 yılında, Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde suç çetesi üyesi olduğu, üye olduğu çete ile rakip çete arasında çıkan kavgada 4 kişinin öldürüldüğü ve bu davayla ilgili yargılanan Aydar’ın 3 kez ömür boyu hapis ve 26 yıl hapse mahkûm edildiği öğrenildi. 5 yıl hapis yatan Aydar’ın Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 102. maddesi kapsamında tahliye edildiği bildirildi. Sahte kimlikle 2011 yılında KKTC’ye kaçan Aydar’ın ailesi ile birlikte sınır üstü köyünde yaşadığı ve önceki gün narkotik ekipleri tarafından yakalandığı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473