banner564

Sistem sıkıntılı

9 gün üst üste hastaneye gittiği halde Kalp Damar Cerrahi bölümünde muayene olamadığını belirten vatandaş Yenal Bayrak isyan etti, Bakan Sucuoğlu yardım sözü verdi

Sistem sıkıntılı
banner598
Çiğdem AYDIN 
   Ülkedeki sağlık sisteminden  şikayet eden ve mağduriyet yaşayan vatandaşların sayısı gün geçtikçe artıyor. Dokuz gün süreyle hastaneye gittiğini ve Kalp Damar Cerrahisi’nde muayene olacak doktor bulamadığını iddia eden Yenal Bayrak, Diyalog’u ziyaret ederek yaşadığı sıkıntıyı dile getirdi.
   Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise vatandaşın şikayetini dikkate alarak, yardımcı olacaklarını söyledi. Sucuoğlu “Kalp Damar Cerrahisi en yoğun çalışan bölümdür. Doktorlarımız geceli, gündüzlü ameliyatlara giriyorlar” dedi.

Rapor alamıyor
   Behçet hastası olan Yenal Bayrak hastalığı nedeniyle askere gidip gidemeyeceğine dair rapor almaya çalışıyor. Geçtiğimiz hafta içinde sabah 04.00’te hastaneye gittiğini ve sıra numarası için saatlerce soğukta beklediğini belirten Bayrak, “Buna bir çare bulunması gerekiyor”dedi.
   Yenal Bayrak şöyle dedi:
    “23 yaşındaydım sürekli bir karın ağrısı şikayetim vardı. Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine gittim. On iki yıl önce Behçet Hastalığı tanısı kondu. Bu hastalığın tamamen geçecek bir tedavisi yok sadece semptomları azaltmak için ilaç tedavisi var 12 yıldır da tedavi görüyorum. Dr.Yonca Moris teşhisi koyan doktor raporu da ondan aldım. Şu anda 32 yaşındayım Üniversite okuduğum için yıllardır öğrenci belgemle askere gitmiyordum ama şu an artık öyle bir noktaya geldim ki Asker Kaçağı gibi bir şey oldum. Behçet hastalığım olması neeniyle rapor gerekmekte. Bu raporu alabilmem için Devlet hastanesinde çeşitli testler, tetkikler yapılması gerekiyor. Bunlardan biri de Kalp Damar Cerrahi bölümünden geçiyor. Fakat ben tam 9 gündür hastaneye gidip geliyorum. Dokuz günde bir tane Kalp Damar Cerrahı bulabildim o da muayene etmedi bana Dubler ve Ultrason yazdı. Randevu aldım ne yazık ki birini Dubler 17 kasım , Ultrason da 5 Ocak tarihine verdi. Bu durumda ben şimdi bunlar için bir ay daha bekleyeceğim.”

Sucuoğlu: Elimizden geleni yapmaya hazırız
   Öte yandan konuyla ilgili Diyalog muhabirinin ulaştığı Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ise, hastane konusunda bazı şikayetlerin bilgisinde olduğunu söyledi.  Özellikle Kalp Damar Cerrahlarının çok yoğun çalıştığını, günde en az 5-6 ameliyata girdiklerini ve bu ameliyatların da bazen 7 saat sürdüğünü ifade ederek “Hastamız onlar ameliyatta iken gitmişse bu sorunu yaşamıştır fakat kendisine yardımcı olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2016, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474