banner564

‘Siyah piste düştük’

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Crans Montana’da 15 bin metre yükseğe çıkıldığını ancak sonunun gelmediğini söyledi

‘Siyah piste düştük’
banner598
 İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Kıbrıs sorunuyla ilgili Crans Montana Konferansı’nda 15 bin metre yüksekliğe kadar çıkıldığını ancak bazı küçük sorunlar yüzünden başarılı olunamadığını söyledi. İngiliğz Bakan “Bir anda siyah pistin üstüne düştük”dedi. 
   İktidardaki partinin yıllık konferansı çerçevesinde, Manchester’de düzenlediği ‘Kıbrıs’ın Muhafazakâr Dostları’ isimli etkinliğe katılan Johnson şöyle dedi:
    “Son 12 ayda yapmak istediğimi tam olarak elde ettiğimi söyleyemem. İsviçre’nin Crans-Montana kasabasında hepimizin Kıbrıs sorununu çözmek için bir araya geldiğimiz bir toplantı vardı. Hepimiz deniz seviyesinden yaklaşık 15 bin metre yükseğe gittik. Kabaca söylemek gerekirse zirveyi mecazi olarak gördük ve aslında kelimenin tam anlamıyla da gördük. Zirveye giden yolu görebilirdik. Ne yapılması gerektiğini, alınması gereken bazı çok basit adımları görebilirdik.
    Ne yazık ki işler öyle yürümedi. Patinaj yapıp biraz siyah piste düştük, ama sonuna kadar gitmedik. Önemli nokta odur. Ve o görüşmelerde bizim üzerine ekleme yapmayı ve ilerletmeyi düşündüğümüz önemli kazanımlar vardı.”
    Brexit ve bunun Güney Kıbrıs ile İngiltere arasındaki ilişkilere etkisiyle ilgili olarak da Boris Johnson şöyle konuştu:
   “Kısmen Brexit’ten dolayı tabii, harika bir ilişkimiz olacaktır. Şüphesiz biz her türlü Kıbrıs ürününü alan büyük bir ithalatçıyız.
   Ticari ilişkimizi, siyasi ilişkimizi ve hepsinin de üzerinde Kıbrıs ve Muhafazakâr Parti arasında var olan derin ve kalıcı dostluğu derinleştireceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473